Home » Novosti » Konferencija o projektu – “ZAJEDNO KOD KUĆE – POTPORA STARIJIM OSOBAMA ZA NEOVISAN ŽIVOT”

Prijedlozi i pitanja

Poštovani posjetitelji,
ukoliko imate kakvih prijedloga ili pitanja vezanih za Web stranice ili Općinu Marijanci bilo bi nam drago da ih podijelite s nama te Vas molimo da ih šaljete putem kontakt obrasca.

Konferencija o projektu – “ZAJEDNO KOD KUĆE – POTPORA STARIJIM OSOBAMA ZA NEOVISAN ŽIVOT”

U četvrtak, 2. svibnja 2024. u Donjem Miholjcu održana je konferencija posvećena projektu “ZAJEDNO KOD KUĆE – POTPORA STARIJIM OSOBAMA ZA NEOVISAN ŽIVOT”. Nositelj ovog projekta je Grad Donji Miholjac s partnerima Udrugom Duga, Općinom Marijanci i Općinom Magadenovac.

U sklopu projekta zaposleno je 30 pružatelja usluga, od kojih je 9 zaposleno na području općine Marijanci, a koji će skrbiti o ukupno 180 korisnika (starijih osoba i osoba s invaliditetom), od kojih je 54 na području općine Marijanci. Vrijednost projekta je 1.485.000,00 €, a trajanje je od ožujka 2024. do ožujka 2027. godine. (36 mjeseci). Na konferenciji je istaknut opći cilj projekta: povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije ranjivih skupina, fokusirajući se na dugotrajnu skrb, te specifični cilj projekta : pružanje usluga potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom. Na konferenciji su istaknute i osnovne obveze pružatelja usluga: Pružanje usluga potpore i podrške projektnim korisnicima; Prijava utvrđenih nastalih promjena u domaćinstvima; Vođenje mjesečnih evidencija (dnevnika) o posjeti i pružanju usluga; Podrška u pripremi i dostavi higijenskih potrepština; Rad na terenu izvan mjesta prebivališta; Stalna komunikacija s voditeljima tijekom obavljanja posla.

Arhiva članaka

PORTAL OTVORENIH PODATAKA

Skip to content