Home » Obrazovanje » Vrtić

Prijedlozi i pitanja

Poštovani posjetitelji,
ukoliko imate kakvih prijedloga ili pitanja vezanih za Web stranice ili Općinu Marijanci bilo bi nam drago da ih podijelite s nama te Vas molimo da ih šaljete putem kontakt obrasca.

Vrtić

ODLUKA O OSLOBAĐANJU  OD OBVEZE PLAĆANJA UDJELA U CIJENI DJEČJEG VRTIĆA ZA MJESEC SVIBANJ/2022. GODINE

Načelnik Općine Marijanci je dana 16. svibnja 2022. godine donio Odluku o oslobađanju plaćanja udjela u cijeni dječjeg vrtića za mjesec svibanj 2022. godine za roditelje čija djeca pohađaju Dječji vrtić Pinokio Donji Miholjac – Područni vrtić Marijanci. TEKST ODLUKE

Obavijest o upisu u Dječji vrtić “Pinokio” za novu pedagošku 2022./2023. godinu.

Poštovani roditelji,

Obavještavamo Vas da je Dječji vrtić “Pinokio” raspisao Natječaj za upis djece, te Javni poziv za upis djece u program predškole za 2022./2023. godinu koje možete pregledati klikom na dolje navedene poveznice.

Natječaj za upis

Javni poziv za upis djece u program predškole

ZAHTJEV ZA UPIS DJETETA U DJEČJI VRTIĆ PINOKIO

Za sve nejasnoće i pitanja možete se obratiti na broj 031/291-401. (DV”Pinokio”)

DRŽAVNA POTPORA OPĆINI MARIJANCI

Dobili 218.000 kuna za potporu predškolskoj djelatnosti

Državna tajnica Željka Josić u ime Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i Darko Dorkić, načelnik Općine Marijanci, potpisali su u četvrtak 31.ožujka u Zagrebu Ugovor o dodjeli financijskih sredstava općinama Republike Hrvatske za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2022.godine.

Riječ je o demografskoj mjeri kojom se osigurava financijska potpora za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u općinama Republike Hrvatske, prvenstveno u općinama u kojima nedostaje, ili je slabo razvijena institucionalna skrb za djecu rane i predškolske dobi, a sukladna je Programu potpore za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u općinama RH i Provedbenom planu Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade za razdoblje od 2021.-2024.godine.

Ovim ugovorom će Središnji državni ured za demografiju Općini Marijanci sufinancirati potporu za predškolsku djelatnost u 2022.godini za razdoblje od 11 mjeseci u pedagoškoj godini 2021./2022. u ukupnom iznosu od 218.000 kuna. Sredstva financijske potpore su uvjetovana i mogu se koristiti isključivo za izdatke za radnike i njihova materijalna prava poput plaća i drugih naknada, prehranu djece te materijalne izdatke za uvjete boravka djece kao što su materijalni izdaci, energija i komunalije, te tekuće održavanje objekata i opreme i prijevoz djece.

MINISTRICA POLJOPRIVREDE MARIJA VUČKOVIĆ SVEČANO OTVORILA OBNOVLJENI VRTIĆ U MARIJANCIMA

Mališani Marijanaca originalnom pjesmom oduševili goste i zahvalili na novim prostorima

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković, u petak 11.veljače je na prigodnoj svečanosti simbolično otvorila obnovljeni dječji vrtić u Marijancima – objekt vrijedan oko 7,5 milijuna kuna čijim su završetkom mališani Općine Marijanci i njihovi odgojitelji dobili moderan prostor za boravak po najvišim standardima. Ovdje će naime, od ponedjeljka 14.veljače u dvije mješovite i jednoj jasličkoj skupini, 54 djece s područja cijele Općine Marijanci biti cjelodnevno zbrinuto u prostorima na kojima bi im mogle pozavidjeti i puno veće sredine u čega su se uvjerili i drugi nazočni gosti na ovoj svečanosti: osječko-baranjski župan Ivan Anušić i njegov zamjenik Josip Miletić, državni tajnik u  Ministarstvu poljoprivrede Šime Mršić, županijska pročelnica Silva Wendling, gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić, te načelnici Općina Viljevo i Podravska Moslavina, Dominik Knežević i Dominik Cerić čiji će novi vrtići također biti u sastavu Dječjeg vrtića Pinokio Donji Miholjac.

Kako je u svom obraćanju podsjetio načelnik Općine Marijanci, Darko Dorkić, na području Općine Marijanci, u Marijancima i Črnkovcima, do sada su u poludnevnom boravku gotovo puna 3 desetljeća radila dva područna vrtića, oba u sklopu Dječjeg vrtića “Pinokio” Donji Miholjac gdje su u djeci brinule tete Đurđica i Zvjezdana i na istinski se kvalitetan način brinule za povjerene im mališane. Odlukom župana Osječko-baranjske županije o izgradnji nove Područne škole i darovanju zgrade bivše osnovne škole u Marijancima, omogućeno je njezino pripajanje objektu postojećeg vrtića, nakon čega je uslijedila cjelovita rekonstrukcija objekata, njihovo opremanje, kao i uređenje okoliša, od igrališta do parkirališta. Kako je riječ o projektu za koji je čak 5,2 milijuna kuna osigurano kroz Program ruralnog razvoja Ministarstva poljoprivrede, dok je ostatak sredstava osigurala Općina Marijanci, načelnik je izrazio posebnu zahvalu na podršci u ovom projektu ministrici Vučković i županu Anušiću, koji s Općinom Marijanci odlično surađuju i na drugim vrijednim kapitalnim projektima. Izgradnju vrtića nazvao je krunom svih infrastrukturnih projekata u posljednjih nekoliko godina tijekom kojih je Općina Marijanci povukla čak 33 milijuna kuna nepovratnih sredstava iz raznih izvora.

Stanovnici Općine Marijanci ovim projektom dobivaju potpunu infrastrukturu i uslugu koje mjesto ove veličine može trebati. Vrtić će pružati uslugu cjelodnevnog boravka u dvije mješovite i jednoj jasličkoj skupini, a valja spomenuti i osmogodišnju školu s pripadajućom sportskom dvoranom. Što se ostalih realiziranih projekata tiče, potpuno je riješeno pitanje vodoopskrbe u općini, Marijanci i Kunišinci imaju izgrađen sustav odvodnje, dok se isti gradi u Črnkovcima, čime smo zaokružili sva neophodna infrastrukturna ulaganja na našem području. Vjerujem da će napori koje ulažemo zadržati mlade obitelji, neke potaknuti na povratak, te pridonijeti i da se neke nove obitelji odluče doseliti u našu Općinu“, kazao je načelnik Dorkić na svečanosti koju su svojim glazbenim izvedbama uveličali mališani Dječjeg vrtića Marijanci.

Njihova originalna izvedba posebno je ganula i oduševila ministricu koja je kazala kako je nazočila mnogim otvaranjima i svečanostima sa sjajnim programima, ali kako se ne sjeća da je igdje vidjela da tako mala djeca na takav način i s toliko ljubavi pjevaju o svome dome, mjestu, crkvi i drugim obilježjima kao što su to učinili mališani u Marijancima i što se ta ljubav zahvaljujući njihovim odgojiteljicama prenosi s generacije na generaciju.

NATJEČAJ ZA UPIS I JAVNI POZIV ZA UPIS DJECE U PEDAGOŠKU 2020./2021. GODINU

OPĆINE MARIJANCI, VILJEVO, PODRAVSKA MOSLAVINA I GRAD DONJI MIHOLJAC POTPISALI SPORAZUM O SURADNJI I FINANCIRANJU RADA DJEČJEG VRTIĆA PINOKIO DONJI MIHOLJAC

U prostorima Gradske uprave u Donjem Miholjcu u utorak 16.ožujka održana je svečanost potpisivanja Sporazuma o zajedničkoj suradnji i financiranju rada Dječjeg vrtića Pinokio Donji Miholjac. Kako je na početku svečanosti pojasnila pročelnica Grada Donjeg Miholjca Sanja Hatvalić, ovim Sporazumom reguliraju se međusobna prava i obveze potpisnika Sporazuma vezano uz priključenje novoizgrađenih dječjih vrtića u Općinama Marijanci, Podravska Moslavina i Viljevo Dječjem vrtiću Pinokio Donji Miholjac koji mu je osnivač i čiji je proračunski korisnik.

Gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem ovog dokumenta koji se priprema duže vrijeme, a koji za krajnji cilj ima smanjenje troškova poslovanja. Pozdravio je to i zbog činjenice što je ovdje na djelu udruživanje više jedinica lokalne samouprave zbog zajedničkog interesa. „Vrtić Pinokio će u ovom slučaju biti krovna institucija koja će osiguravati rad vrtića, a lokalna samouprava će biti ta koja će sufinancirati rad vrtića. Smanjenje troškova ogledat će se u prvom redu kroz usluge zajedničke službe koja će raditi za sve vrtiće koji su u sastavu vrtića Pinokio. Smatram da je ovo dobar početak i da trebamo razmatrati i razmišljati i o drugim modalitetima i mogućnostima gdje nam se ukaže prilika, da se na ovaj način udružujemo i smanjujemo troškove gdje god je to moguće“, poručio je prvi čovjek Grada Donjeg Miholjca dodavši kako će novim ustrojem Dječji vrtić Pinokio imati više od 300 djece.

Načelnik Općine Marijanci Darko Dorkić, koji se na svečanosti obratio u ime načelnika Općina koje su potpisnice ovog Sporazuma, prvenstveno se zahvalio Gradskom vijeću Donjeg Miholjca, gradonačelniku Goranu Aladiću te ravnateljici vrtića Pinokio Jadranki Landup, smatrajući da je uz uštede koje se postižu ovakvim Sporazumom pri funkcioniranju vrtića, jednako važna i međusobna solidarnost svih sudionika koja je na ovom primjeru posebno došla do izražaja.

Svjesni smo da je Grad Donji Miholjac sa svojim vrtićem mogao kao i dosada funkcionirati i bez susjednih općina, a mi bismo u svojim općinama u tom slučaju bez Sporazuma imali puno veće troškove i poteškoće u funkcioniranju naših vrtića. Još smo zahvalniji što smo zajednički prepoznali da se ovakvim modelom i načinom funkcioniranja stvaraju još bolje pretpostavke za kvalitetnije življenje na prostoru cijele Miholjštine“, rekao je načelnik Dorkić.

U svom obraćanju, načelnik Općine Marijanci je podsjetio da su temelji i pretpostavke za potpisivanje ovog dokumenta bili postavljeni prije više godina, kada su jedinice lokalne samouprave oko Donjeg Miholjca odlučile da standard življenja na svojim prostorima trebaju podići na puno višu razinu, ali i da za to trebaju izgraditi odgovarajuću infrastrukturu. U sklopu toga, donijete su i Odluke o izgradnji novih Dječjih vrtića koji su podignuti velikim dijelom zahvaljujući sredstvima iz Fondova EU.

Samo u proteklih nekoliko godina u te projekte od kojih su neki završeni, a neki pri završetku, uloženo je oko 20 milijuna kuna kako bi danas uopće nazočili ovom događaju i raspravljali o funkcioniranju dječjih vrtića u jedinicama lokalne samouprave oko Donjeg Miholjca. Time smo stvorili preduvjete i priliku za stotinjak djece, koji to dosad nisu mogli, da pohađaju dječji vrtić u svojim općinama. Osiguravanjem tih i drugih preduvjeta u našim jedinicama lokalne samouprave, stvaramo i okruženje za naše mlade obitelji da ostanu živjeti na ovim prostorima,“ poručio je načelnik Dorkić naglašavajući kako je uz izgradnju vrtića u Marijancima vrijednog oko 6 milijuna kuna, kvaliteta življenja na području Općine Marijanci podignuta za još jednu stepenicu. Podsjetio je i kako suradnja s Dječjim vrtićem Pinokio za Općinu Marijanci nije novost, jer suradnja traje već gotovo 30 godina koliko na ovim prostorima egzistira područni vrtić s poludnevnim boravkom, a na području Općine djeluje i vrtić u Črnkovcima.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Pinokio Donji Miholjac Jadranka Landup, u prigodi potpisivanja Sporazuma je najavila kako će novim ustrojem Dječji vrtić dobiti dva stručna suradnika: pedagoga i zdravstvenog voditelja te tajnika, kako bi se ispoštovali propisani pedagoški standardi. Kako Dječji vrtić trenutačno ima ravnatelja i voditelja računovodstva, na taj način moći će se odrađivati svi potrebni poslovi vezani uz odgojno obrazovni rad, usavršavanje te praćenje kvalitete i postavljanje viših standarda rada. Ravnateljica je podsjetila i kako matični vrtić u Donjem Miholjcu ima 10-satni program. Područni vrtić u Marijancima koji je je dosada imao 5,5-satni program, od jeseni će također dobiti 10-satni program sa dvije skupine te jasličkom skupinom.

BOŽIĆNO – NOVOGODIŠNJA PRIREDBA VRTIĆA 2015. GODINE

Djeca područnih vrtića “Pinokio” iz Marijanaca i Črnkovaca u utorak 29. prosinca 2015. godine u Društvenom domu u Marijancima održali su prigodni zabavni program u povodu Božićnih i Novogodišnjih blagdana. Program je sadržao niz recitacija te plesnih i pjevnih točaka koje su sa djecom pripremile i uvježbale njihove tete iz vrtića na oduševljenje brojnih posjetitelja.

PROJEKT ADAPTACIJE ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA PINOKIO U MARIJANCIMA

05. listopada započeo je projekt kompletne adaptacije zgrade dječjeg vrtića “Pinokio” u Marijancima. Vrijednost ove investicije je 212.685,00 kuna a projektom je adaptirano i obnovljeno kompletno krovište zgrade, fasada, terasa, vanjska stolarija i sanitarni čvorovi. Ovaj projekt realiziran je uz veliku pomoć Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije koje je sufinanciralo projekt sa 90% sredstava dok je preostalih 10% vrijednosti projekta osigurano iz proračuna Općine Marijanci. Ovom investicijom stanovništvo sa područja naselja Marijanci, kao i okolnih naselja dobilo je  moderan i adekvatan objekat za prihvat i rad sa djecom ove dobi.


Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Arhiva članaka

PORTAL OTVORENIH PODATAKA

Skip to content