Home » STANOVANJE – PROGRAM POMOĆI MLADIMAPrijedlozi i pitanja

Poštovani posjetitelji,
ukoliko imate kakvih prijedloga ili pitanja vezanih za Web stranice ili Općinu Marijanci bilo bi nam drago da ih podijelite s nama te Vas molimo da ih šaljete putem kontakt obrasca.

STANOVANJE – PROGRAM POMOĆI MLADIMA

Odluka o izmjeni i dopuni javnog poziva mladima za dostavu prijava za financijksu pomoć u rješavanju stambenog pitanja na području Općine Marijanci

JAVNI POZIV MLADIMA ZA DOSTAVU PRIJAVA ZA FINANCIJSKU POMOĆ U RJEŠAVANJU STAMBENOG PITANJA NA PODRUČJU OPĆINE MARIJANCI – P R O Č I Š Ć E N I   T E K S T

SKLOPLJENI UGOVORI O DODJELI BESPOVRATNE FINANCIJSKE POMOĆI ZA RJEŠAVNJE STAMBENOG PITANJA:

Svi podaci o sklopljenim ugovorima i isplaćenim sredstvima korisnicima bespovratne financijske pomoći se javno objavljuju te ih možete pregledati klikom na poveznicu : Tablice (posljednje ažurirano 13.10.2021)

ODRŽAN VIII. KRUG POTPISIVANJA UGOVORA O DODJELI BESPOVRATNE FINANCIJSKE POMOĆI U OKVIRU PROGRAMA STAMBENOG ZBRINJAVANJA MLADIH SA PODRUČJA OPĆINE MARIJANCI

Dana 05. svibnja 2022. godine načelnik Općine Marijanci Darko Dorkić je potpisao Ugovore o dodjeli bespovratne financijske pomoći iz Programa mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih na području Općine Marijanci s pet novih korisnika.

S Korisnicima su potpisani ugovori čija je ukupna vrijednost 150.000,00 kuna, od čega je za mjeru kupovina stambenog objekta na području općine Marijanci ugovoreno 70.000,00 kuna, za mjeru rekonstrukcija/adaptacija stambenog objekta na području općine Marijanci ugovoreno 50.000,00 kuna, dok je za mjeru izgradnja stambenog objekta na području općine Marijanci ugovoreno 30.000,00 kuna.

Time je nastavljena dobra suradnja između Općine Marijanci i mladih obitelji, kojoj je cilj pomoći mladima u rješavanju stambenog pitanja na području općine Marijanci, te ih na taj način zadržati na ovom prostoru.

Općina ovaj Program uspješno provodi od 2019. godine u koji je uključeno 52 korisnika, a vrijednost svih potpisanih ugovora iznosi 1.424.000,00 kuna.

Načelnik se obratio svim korisnicima i čestitao im na odluci da svoj životni put nastave ili započnu na području naše općine, rekavši kako općinu ne čini načelnik, zgrade i druga infrastruktura već prvenstveno ljudi, istaknuvši time važnost odluke svakog pojedinca da ostane na ovom području.

ODRŽAN VII. KRUG POTPISIVANJA UGOVORA O DODJELI BESPOVRATNE FINANCIJSKE POMOĆI U OKVIRU PROGRAMA STAMBENOG ZBRINJAVANJA MLADIH SA PODRUČJA OPĆINE MARIJANCI

Program stambenog zbrinjavanja mladih sa područja općine Marijanci provodi se od studenog 2019. godine i do sada je uključeno 37 korisnika, a vrijednost potpisanih ugovora je 994.400,00 kuna. Korisnicima je do sada isplaćeno ukupno 636.739,05 kuna, odnosno 64% ukupno ugovorenih sredstava.

Program se provodi u okviru tri mjere: pomoć za kupnju, izgradnju i rekonstrukciju/adaptaciju stambenog objekta na području općine Marijanci, a mjere je moguće i kombinirati. Maksimalni iznos bespovratnih sredstava koji korisnik može ostvariti iz ovog Programa je 30.000,00 kuna.

Do sada je za mjeru kupnja ugovoreno 364.883,45 kn, a korisnicima je isplaćeno 100% sredstava, za mjeru izgradnja ugovoreno je 210.000,00 kn, a isplaćeno je 77,6 % sredstava, a za mjeru adaptacija/rekonstrukcija ugovoreno je 419.516,54 kuna, a isplaćeno je 25,9 % sredstava.

Dana 18. listopada 2021. godine u sali Društvenog doma u Marijancima održan je VII. krug potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratne financijske pomoći, te je ugovore potpisalo još 10 mladih obitelji od kojih je 4 korisnika potpisalo ugovor za mjeru rekonstrukcija/adaptacija stambenog objekta, 1 korisnik za mjeru izgradnja. 1 korisnik za mjeru kupnja, dok je 4 korisnika potpisalo ugovor u kojem kombiniraju mjeru kupnja i mjeru adaptacija/rekonstrukcija stambenog objekta na području općine Marijanci.

Vrijednost potpisanih ugovora iznosi 280.000,00 kuna, te sada ukupna vrijednost svih ugovorenih sredstava u okviru Programa iznosi 1.274.000,00 kuna, a ukupan broj korisnika Programa se povećao na 47.

Načelnik je ovom prigodom svim nazočnima čestitao što su odlučili svoj životni put nastaviti sa boravištem i prebivalištem u jednom od naših lijepih sela na području općine Marijanci, istaknuvši da je svjestan da ova mjera možda nije razlog tome, ali svakako neka bude nagrada za takvu odluku.

Arhiva članaka

Skip to content