Ribolov

Od ribičkih društava na ovome području djeluju ŠRD “Smuđ” Črnkovci koje je osnovano 1994. godine, te ŠRD “Plosna” Kunišinci na istoimenom lokalitetu ribnjaka Plosna, s osnovano je nešto kasnije, 1998. godine.

Kontakt osoba ŠRD “Smuđ”, Črnkovci – Petar Majdenić: 099-251-6984

Kontakt osoba ŠRD “Plosna” Kunišinci – Slavko Knežević: 091-604-4829

 

 

 

 

 

 

22. KUP ŠRD SMUĐ ČRNKOVCI

01. rujna 2019. godine Športsko ribolovno društvo “Smuđ” Črnkovci organiziralo je 22. KUP – natjecanje seniorskih ekipa na ribnjaku “PLOSNA” u Kunišincima. Natjecanje je okupilo 45 sudionika od kojih 13 ekipa sa ukupno 39 natjecatelja, 5 kapetana ekipa i 1 sudac. Nakon natjecanja ostvareni su sljedeći rezultati:

POJEDINAČNI REZULTATI:

 1. mjesto: Hrvoje Arnatu (ŠARAN NARD)
 2. mjesto: Slavko Jelić (SMUĐ ČRNKOVCI)
 3. mjesto: Igor Terzić (AMUR LADIMIREVCI)
EKIPNI REZULTATI:
 1. mjesto: ŠARAN NARD
 2. mjesto: AMUR LADIMIREVCI
 3. mjesto: ŠARAN PODRAVSKI PODGAJCI

1. KOLO MINI LIGE – DONJI MIHOLJAC

04. svibnja 2019. godine na ribnjaku športskog ribolovnog društva “Plosna” Kunišinci održano je I. kolo Mini lige – Donji Miholjac u lovu ribe udicom na plovak za kadete i kadetkinje. Na natjecanju je sudjelovalo 6 ekipa kadeta i 1 ekipa kadetkinja, odnosno ukupno 21 natjecatelj. U konkurenciji kadeta ekipni rezultati nakon završenog natjecanja bili su sljedeći:

 1. mjesto: ŠRD SMUĐ Črkovci
 2. mjesto: ŠRD ĐURAĐ Sv. Đurađ
 3. mjesto: ŠRD ŠARAN Podravski Podgajci
 4. mjesto: ŠRD PLOSNA 1. Kunišinci
 5. mjesto: ŠRD UDICA Donji Miholjac
 6. mjesto: ŠRD PLOSNA 2. Kunišinci
U pojedinačnom bodovanju prva 3 mjesta zauzeli su sljedeći natjecatelji:
 1. mjesto: Teo Juras – ŠRD SMUĐ Črnkovci
 2. mjesto: Angelika Majdenić – ŠRD SMUĐ Črnkovci
 3. mjesto: Mateo Antolović – ŠRD ĐURAĐ Sv. Đurađ
U konkurenciji kadetkinja nastupila je samo ekipa ŠRD ŠARAN iz Podravskih Podgajaca te je unutar ekipe pojedinačni plasman bio sljedeći:
 1. mjesto: Samanta Skrbin
 2. mjesto: Nina Sudarić
 3. mjesto: Mia Sudarić

 

 

Započela je izgradnja ribičkog doma na ribnjaku “Plosna” prilikom koje se dio građevnog materijala priskrbio rušanjem starih štala sa prostora Poduzetničke zone Črnkovci. Naime sva iskoristiva cigla se očistila i poslužit će za zidanje novog doma. Osim ove aktivnosti vrijedni članovi ŠRD “Plosna” Kunišinci uredili su i otočić nasred ribnjaka do kojega su izgradili novi most te tako olakšali pristup.

 

 

Pored navedenih aktivnosti valja izdvojiti i strojno nasipanje obale ribnjaka koja se nalazi neposredno uz kanal “Strug”. Prema riječima članova društva ovaj zahvat od iznimne je važnosti jer kod niskog vodostaja kanala voda postupno otjeće iz ribnjaka te se padom vodostaja u samom ribnjaku ugrožava riblji fond. Tako je ovom akcijom dugoročno riješen problem otjecanja vode.

 

 

 

KUP RIBIČA – “PLOSNA” 05. KOLOVOZ 2013. GODINE

SLIKE SA GODIŠNJE SKUPŠTINE ŠRD PLOSNA 2013. GODINE