Home » Udruge » Ribolov

Prijedlozi i pitanja

Poštovani posjetitelji,
ukoliko imate kakvih prijedloga ili pitanja vezanih za Web stranice ili Općinu Marijanci bilo bi nam drago da ih podijelite s nama te Vas molimo da ih šaljete putem kontakt obrasca.

Ribolov

Od ribičkih društava na ovome području djeluju ŠRD “Smuđ” Črnkovci koje je osnovano 1994. godine, te ŠRD “Plosna” Kunišinci na istoimenom lokalitetu ribnjaka Plosna, s osnovano je nešto kasnije, 1998. godine.

Kontakt osoba ŠRD “Smuđ”, Črnkovci – Petar Majdenić: 099-251-6984

Kontakt osoba ŠRD “Plosna” Kunišinci – Slavko Knežević: 091-604-4829

VELIKA ULAGANJA U RIBIČKI DOM U ČRNKOVCIMA

Premda je ovo bila godina koja je po mnogočemu bila drugačija od ostalih, u Športsko ribolovnog društva „Smuđ“ Črnkovci ostat će zapamćena kao godina velikih ulaganja u prostorije udruge. Naime, u unapređenje uvjeta rada u ovoj iznimno uspješnoj udruzi čiji su članovi samo ove godine na različitim kupovima i natjecanjima osvojili gotovo 30 pehara, odličja i priznanja, Općina Marijanci uložila je 120.000 kuna vlastitih proračunskih sredstava.

S radovima se započelo početkom ožujka, a kada se do konca ove godine, ukoliko to vremenske i epidemiološke prilike budu dopustile, izvrše radovi na ličenju i bojanju Ribičkog doma, mjesto Črnkovci i njihovo ribolovno društvo dobit će moderan i reprezentativan prostor kakvog se ne bi postidjele ni puno veće sredine.

Na domu je prvo skinut i demontiran krov s krovištem kao i drvena stropna konstrukcija te je izvršeno postavljanje monolitne FERT konstrukcije. Obavljeno je i ozidanje nadozida te je izvedena kompletna nova konstrukcija krovišta s limenim pokrovom. Osim toga, postojeća dotrajala stolarija odnosno prozori i vrata, zamijenjeni su novom energetski učinkovitijom PVC stolarijom, a i na tavanskim prostorijama postavljeni su novi prozori“, otkriva Antonio Juras, predsjednik ŠRD „Smuđ“ dodavši kako je nakon ovih poslova izvršeno gletanje i uređenje unutrašnjosti Doma. Uz već najavljeno ličenje, črnkovački ribiči očekuju da će se do konca ove kalendarske godine još postaviti i keramičke pločice te pustiti sanitarni čvor u funkciju.

Tijekom cijele ove godine ribiči su bili neumorni i u redovitom održavanju i košenju oko doma i okoliša, te uređenju bagri jasenova, a izvedena je i armirano-betonska podna ploča za buduću viseću kuglanu.

Ovim putem posebno zahvaljujem Općini Marijanci koja je financirala najveći dio svih ovih radova i zahvata, a jedan manji dio financirala je Ribolovna udruga iz svojih sredstava. Javnu zahvalu upućujem i svim sudionicima na akcijama koje smo provodili tijekom ove godine, posebno sportskim ribičima i mladima Črnkovaca koji su odradili brojne radne akcije i u kojima vidimo svijetlu budućnost našeg društva“, poručio je ponosno predsjednik Juras.

25. KUP NA JEZERU U KUNIŠINCIMA

Na jezeru u Kunišincima u subotu je pod pokroviteljstvom Općine Marijanci održan tradicionalni, 25.po redu Ribički kup u organizaciji ŠRD Smuđ Črnkovci.

Kako nas je izvijestio čelnik črnkovačkog ribolovnog društva Antonio Juras, zbog poznate epidemiološke situacije i poštivanja propisanih mjera, na ovogodišnjem Kupu izostao je tradicionalno veliki broj sudionika kojih je prošle godine bilo iz čak 14 društava, tako da je ove godine na Kupu sudjelovalo 8 Društava uglavnom s područja Zajednice športskih ribolovnih udruga Donjeg Miholjca. Lovilo se najviše štekom ili polagaljkama, a glavna lovna riba bila je bodorka i babuška.

Unatoč lijepom vremenu ulovi nisu bili veliki, a najbolje rezultate ostvarila je ekipa ŠRD “Šaran” iz Podravskih Podgajaca. Drugo mjesto osvojila je ekipa ŠRD “Šaran” iz Narda, a treće ekipa RŠU “Udica” iz Donjeg Miholjca. Najbolji u sektorima bili su Miroslav Molnar iz RŠU “Udica”, Rajko Jutriša iz “Zlatnog karasa” i Dominik Žužić iz ŠRD “Šaran” Nard”. Svima njima uručeni su prigodni pehari i priznanja.

Bogat sportski vikend za črnkovačke ribiče nastavio se i u nedjelju kada je u Ladimirevcima na vodi Lučica održano 3.kolo županijske Lige za kadete i kadetkinje juniore. Istom je prigodom ekipa ŠRD-a Smuđ iz Črnkovaca osvojila 3.mjesto u konkurenciji 8 ekipa, a u ukupnom plasmanu postali su vice-prvaci Osječko-baranjske županije. U pojedinačnom plasmanu Angelika Majdenić osvojila je 5. pojedinačni plasman, David Juras 8., a Gabrijel Faltum 12. kroz 3 kola natjecanja.

22. KUP ŠRD SMUĐ ČRNKOVCI

01. rujna 2019. godine Športsko ribolovno društvo “Smuđ” Črnkovci organiziralo je 22. KUP – natjecanje seniorskih ekipa na ribnjaku “PLOSNA” u Kunišincima. Natjecanje je okupilo 45 sudionika od kojih 13 ekipa sa ukupno 39 natjecatelja, 5 kapetana ekipa i 1 sudac. Nakon natjecanja ostvareni su sljedeći rezultati:

POJEDINAČNI REZULTATI:

 1. mjesto: Hrvoje Arnatu (ŠARAN NARD)
 2. mjesto: Slavko Jelić (SMUĐ ČRNKOVCI)
 3. mjesto: Igor Terzić (AMUR LADIMIREVCI)
EKIPNI REZULTATI:
 1. mjesto: ŠARAN NARD
 2. mjesto: AMUR LADIMIREVCI
 3. mjesto: ŠARAN PODRAVSKI PODGAJCI

1. KOLO MINI LIGE – DONJI MIHOLJAC

04. svibnja 2019. godine na ribnjaku športskog ribolovnog društva “Plosna” Kunišinci održano je I. kolo Mini lige – Donji Miholjac u lovu ribe udicom na plovak za kadete i kadetkinje. Na natjecanju je sudjelovalo 6 ekipa kadeta i 1 ekipa kadetkinja, odnosno ukupno 21 natjecatelj. U konkurenciji kadeta ekipni rezultati nakon završenog natjecanja bili su sljedeći:

 1. mjesto: ŠRD SMUĐ Črkovci
 2. mjesto: ŠRD ĐURAĐ Sv. Đurađ
 3. mjesto: ŠRD ŠARAN Podravski Podgajci
 4. mjesto: ŠRD PLOSNA 1. Kunišinci
 5. mjesto: ŠRD UDICA Donji Miholjac
 6. mjesto: ŠRD PLOSNA 2. Kunišinci
U pojedinačnom bodovanju prva 3 mjesta zauzeli su sljedeći natjecatelji:
 1. mjesto: Teo Juras – ŠRD SMUĐ Črnkovci
 2. mjesto: Angelika Majdenić – ŠRD SMUĐ Črnkovci
 3. mjesto: Mateo Antolović – ŠRD ĐURAĐ Sv. Đurađ
U konkurenciji kadetkinja nastupila je samo ekipa ŠRD ŠARAN iz Podravskih Podgajaca te je unutar ekipe pojedinačni plasman bio sljedeći:
 1. mjesto: Samanta Skrbin
 2. mjesto: Nina Sudarić
 3. mjesto: Mia Sudarić

 

Započela je izgradnja ribičkog doma na ribnjaku “Plosna” prilikom koje se dio građevnog materijala priskrbio rušanjem starih štala sa prostora Poduzetničke zone Črnkovci. Naime sva iskoristiva cigla se očistila i poslužit će za zidanje novog doma. Osim ove aktivnosti vrijedni članovi ŠRD “Plosna” Kunišinci uredili su i otočić nasred ribnjaka do kojega su izgradili novi most te tako olakšali pristup.

 

Pored navedenih aktivnosti valja izdvojiti i strojno nasipanje obale ribnjaka koja se nalazi neposredno uz kanal “Strug”. Prema riječima članova društva ovaj zahvat od iznimne je važnosti jer kod niskog vodostaja kanala voda postupno otjeće iz ribnjaka te se padom vodostaja u samom ribnjaku ugrožava riblji fond. Tako je ovom akcijom dugoročno riješen problem otjecanja vode.

 

 

KUP RIBIČA – “PLOSNA” 05. KOLOVOZ 2013. GODINE

SLIKE SA GODIŠNJE SKUPŠTINE ŠRD PLOSNA 2013. GODINE


Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Arhiva članaka

PORTAL OTVORENIH PODATAKA

Skip to content