Home » REKONSTRUKCIJA – PRENAMJENA I DOGRADNJA PODRUČNOG VRTIĆA MARIJANCI

Prijedlozi i pitanja

Poštovani posjetitelji,
ukoliko imate kakvih prijedloga ili pitanja vezanih za Web stranice ili Općinu Marijanci bilo bi nam drago da ih podijelite s nama te Vas molimo da ih šaljete putem kontakt obrasca.

REKONSTRUKCIJA – PRENAMJENA I DOGRADNJA PODRUČNOG VRTIĆA MARIJANCI

Projektom „Rekonstrukcija – prenamjena i dogradnja područnog vrtića Marijanci“ će se proširiti kapaciteti postojećeg dječjeg vrtića u Marijancima na način da će se rekonstruirati, odnosno prenamjeniti stara škola u Marijancima u prostorije vrtića, dograditi dječji vrtić i rekonstruirati postojeći dječji vrtić za potrebe jaslica te opremiti dječji vrtić novom opremom. Osim navedenoga, uredit će se dječje igralište i okoliš dječjeg vrtića. Proširenjem kapaciteta vrtića bit će omogućeno zaprimanje 50-ak djece u cjelodnevni program i jaslice (2. vrtićke i 1. jaslička jedinica), a do sada je bilo moguće funkcioniranje vrtića samo kroz poludnevni program što će doprinijeti poboljšanju demografskih uvjeta, zaustavljanje depopulacije i zadržavanje mladog stanovništva na području Općine Marijanci. Projektom će biti i uređen i opremljen kulturni centar, odnosno polivalentna dvorana u potkrovlju objekta s čime će biti razvijeni kapaciteti za društveno djelovanje, održavanje kulturnih programa, likovnih izložbi, koncerata i ostalih društveno-kulturnih priredbi, a s čime će se omogućiti kulturni razvoj svih stanovnika Općine Marijanci. Projekt će imati i učinak na zapošljavanje u lokalnoj zajednici u vidu zapošljavanja najmanje 3 osobe na puno radno vrijeme. Planirano trajanje projekta je 24 mjeseca od odluke o dodjeli sredstava. Korisnik projekta je Općina Marijanci.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.899.856,25 kn s PDV-om te je iznos prihvatljivog ulaganja sufinanciran s intenzitetom potpore od 100 % sredstvima Europske Unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj te Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014.-2020., mjere 7, operacije 7.4.1. – sektor – lokalna infrastruktura.

IZVOĐAČI:

  • Građevinski radovi – PRESING d.o.o. Osijek, ugovoreni radovi: 5.956.837,50 kuna
  • Opremanje – ŠKOLSKI SERVIS d.o.o. Zagreb, ugovoreni iznos opremanja: 521.768,75 kuna

 

DO BOŽIĆA NOVO NALIČJE VRTIĆA U MARIJANCIMA

Stanovnici Marijanaca i okolice svakodnevno su svjedoci intenzivnih radova koji se odvijaju u središtu Marijanaca na projektu prenamjene i dogradnje Područnog vrtića Marijanci. Ovdje se naime, odvijaju intenzivni radovi na uređenju unutrašnjosti objekta, postavljaju se sanitarije i parket, montiraju rasvjetna tijela, a uskoro će sve biti spremno i za montažu sobnih vrata. Sve je podređeno cilju da se u narednim danima završi posao sređivanja interijera, kako bi se stvorili preduvjeti da izvođači radova, djelatnici tvrtke Presing d.o.o. iz Osijeka, krenu u drugi dio poslova, odnosno uređenje okoliša koje je također predviđeno projektom.

Voditelj gradilišta Josip Grubišić osobito je zadovoljan činjenicom što se radovi na ovom projektu od njegovog početka odvijaju planiranom dinamikom, nije bilo nepredviđenih zastoja niti problema i zahvaljujući doborj organizaciji poslova i angažmanu djelatnika, za očekivati je da će svi radovi biti kompletno završeni i prije roka, već do konca godine, iako je ugovorom bilo predviđeno da to bude do konca siječnja 2021.godine.

Radnici na projektu već su intenzivirali i radove na fontani ispred objekta, u sklopu kojeg će se kao dio uređenja izvesti i popločenje trga te hortikulturno uređenje. Kompletan projekt koji ima za cilj unaprijediti kvalitetu boravka djece u ovoj ustanovi, s opremanjem će stajati oko 6,6 milijuna kuna. U potkrovlju će biti uređen prostor za Kulturni centar sa polivalentnom dvoranom za razna kulturna i društvena događanja dok će se dosadašnji vrtić prenamijeniti za potrebe jaslica.

Intenzivirani radovi na vrtiću u Marijancima

Dvanaest djelatnika tvrtke Presing d.o.o.iz Osijeka proteklih mjesec dana intenzivno radi u središtu Marijanaca na projektu prenamjene i dogradnje Područnog vrtića Marijanci. Radovi teku previđenom dinamikom zbog čega izvođači vjeruju da će ovaj projekt ukupno „težak“ oko 6,6 milijuna kuna biti završen i prije ugovorenog roka, početka ožujka 2021.godine.

Voditelj gradilišta Josip Grubišić otkriva da su dosada odrađeni svi pripremni radovi i rušenje demontaže na postojećem objektu, što znači da je bilo puno rušenja pregradnih i drugih zidova te probijanja novih otvora za vrata i prozore, a izvršeno je i zidanje novih zidova sukladno projektu.

Cijelo krovište smo uredili na način da je rađeno ojačanje rogovlja ili platovanje, podaščavanje kompletnog krovišta te letvanje prije čega je izvedeno postavljanje paropropusne i vodonepropusne folije. Ovih dana na objektu su počeli i limarski radovi i očekujemo da ćemo u roku od 3 do 4 dana, krov početi pokrivati crijepom“, prognozira Grubišić.

Također, za objekt se izrađuje i čelična konstrukcija za potkrovlje koja dijeli prizemlje i potkrovlje u kojemu će se nalaziti novi prostori, a očekuje se da bi se ista trebala postaviti do konca tjedna. Istovremeno se formira i vanjsko stubište za potkrovlje.

Nastave li se radovi odvijati sadašnjom dinamikom, izvođači očekuju da bi se tijekom travnja moglo započeti s hidroizolaterskim radovima podova kao i toplinskom izolacijom i glazurom podova. Čim se za to stvore preduvjeti, počet će se ubacivati i elektroinstalateri za nove instalacije u objektu te izvoditi strojarski radovi.

Ugovor o izvođenju građevinskih radova na ovom objektu s tvrtkom Presing d.o.o. potpisan je početkom veljače, nakon čega je već početkom ožujka krenulo uvođenje u posao. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 5.956.837,50 kuna.

Arhiva članaka

PORTAL OTVORENIH PODATAKA

Skip to content