Projekti

 

Najvažnija kapitalna investicija za vatrogastvo Općine Marijanci, koja će se realizirati tijekom iduće dvije godine je rekonstrukcija, dogradnja i opremanje zgrade dobrovoljnog vatrogasnog društva Marijanci. Projektom će se obnoviti i rekonstruirati postojeća zgrada Društva, izgraditi nova spremišta za vatrogasna vozila, te dodatne prostorije koje će se u potpunosti opremiti potrebnom opremom i namještajem. Sam projekt sufinanciran je sredstvima iz fondova Europske unije, konkretno temeljem natječaja iz iz operacije 7.4.1. mjere 7. Programa ruralnog razvoja RH u iznosu 2.808.026,61 kuna. Nositelj projekta je DVD Marijanci a ukupna vrijednost projekta je 3.276.746,56 kuna.

SITUACIJA – TLOCRT

Pri kraju radovi u središtu Marijanaca

Posljednji dan travnja službeni je rok za završetak Rekonstrukcije – dogradnje i opremanja zgrade DVD-a Marijanci i adaptacije poslovne zgrade u središtu Marijanaca – dva objekta koji zajedno čine jednu cjelinu, ali čija se rekonstrukcija i obnova odvija kroz dva projekta.

Prvi projekt odnosi se na rekonstrukciju tornja i garaže kao i prostorija iznad garaže kojeg je i do sada koristio DVD, te na dograđeni dio prostorija sa garažom za vozila što sve zajedno čini zgradu DVD-a Marijanci. Nositelj ovog projekta je DVD Marijanci, a aneksom ugovora rok za završetak radova produžen je do 30.travnja ove godine. Istim dokumentom povećala se i vrijednost projekta za vantroškovničke radove na koje se naišlo kod rekonstrukcije starog dijela i tornja, kao i za namještaj za opremanje istih prostora. Ona tako sada iznosi 3.766.941,28 kuna, što sa troškovima projektiranja, nadzora i ostalim troškovima poput poslova prijava na natječaj za EU sredstva kao i praćenje provedbe, te javnu nabavu, cjelokupnu vrijednost diže na gotovo 4.000.000,00 kuna. Od istog iznosa, Općina Marijanci iz EU sredstava očekuje povrat od 2.800.000,00 kuna, dok se ostatak financira iz proračuna Općine.

Drugi projekt odnosi se na objekt kojeg u donjoj etaži čine poslovni prostori koji se iznajmljuju za potrebe slastičarne, frizerskog salona, telefonske centrale i jedan poslovni prostor koji tek čeka korisnika. Na katu iste zgrade su dvije prostorije u koje se ulazi kroz ulaz DVD-a i u budućnosti će ih zajednički, uz DVD Marijanci, koristiti i Vatrogasna zajednica Općine Marijanci i Civilna zaštita Općine Marijanci. Nositelj ovog projekta je Općina Marijanci i u cijelosti se financira vlastitim sredstvima, a ukupna vrijednost ugovorenih radova i nadzora iznosi 930.000,00 kuna.

Napreduju Vatrogasni dom i garaže u Marijancima

Nakon što su prvih dana ove godine predsjednik DVD Marijanci Dragan Krleža te direktor tvrtke KALA d.o.o., Goran Miškulin, potpisali ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji, dogradnji i opremanju zgrade Dobrovoljnog vatrogasnog društva Marijanci, ukupne vrijednosti 3.276.746,56 kuna, radovi na ovom projektu u punom su jeku. Do danas je najveći dio građevinskih radova započetih ovog proljeća priveden kraju, završena je dogradnja garaža za smještaj vatrogasnih vozila, a u sklopu kompletne predviđene rekonstrukcije postojećeg Vatrogasnog doma na istim objektima trebat će još finiširati fasadu, postaviti pločice, oličiti, te urediti toranj i rekonstruirati krovište. Premda je riječ o nemalom obimu poslova, izvođači vjeruju da će svi ugovoreni poslovi biti završeni u roku, odnosno do 4.siječnja iduće godine.


 

 

 
Skip to content