Home » Projekti

Prijedlozi i pitanja

Poštovani posjetitelji,
ukoliko imate kakvih prijedloga ili pitanja vezanih za Web stranice ili Općinu Marijanci bilo bi nam drago da ih podijelite s nama te Vas molimo da ih šaljete putem kontakt obrasca.

Projekti

Najvažnija kapitalna investicija za vatrogastvo Općine Marijanci, koja će se realizirati tijekom iduće dvije godine je rekonstrukcija, dogradnja i opremanje zgrade dobrovoljnog vatrogasnog društva Marijanci. Projektom će se obnoviti i rekonstruirati postojeća zgrada Društva, izgraditi nova spremišta za vatrogasna vozila, te dodatne prostorije koje će se u potpunosti opremiti potrebnom opremom i namještajem. Sam projekt sufinanciran je sredstvima iz fondova Europske unije, konkretno temeljem natječaja iz iz operacije 7.4.1. mjere 7. Programa ruralnog razvoja RH u iznosu 2.808.026,61 kuna. Nositelj projekta je DVD Marijanci a ukupna vrijednost projekta je 3.276.746,56 kuna.

SITUACIJA – TLOCRT

MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVOJA FINANCIRAT ĆE JOŠ JEDAN NOVI PROJEKT U OPĆINI MARIJANCI

Državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Domagoj Mikulić, u petak 12. travnja 2024. godine u prostorima Osječko-baranjske županije u nazočnosti obnašatelja dužnosti župana Mate Lukića na prigodnoj svečanosti uručio je načelniku Općine Marijanci Darku Dorkiću, novi vrijedan ugovor o financiranju i sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice i Programa podrške regionalnom razvoju Ministarstva regionalnog razvoja za korisnike iz Osječko-baranjske županije. OPŠIRNIJE


MINISTARSTVO PROSTORNOG UREĐENJA, GRADITELJSTVA I DRŽAVNE IMOVINE SUFINANCIRALO NABAVU NOVIH STROJEVA ZA ODRŽAVANJE JAVNIH ZELENIH POVRŠINA

Temeljem Javnog poziva za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2022. godini Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine je Općini Marijanci za projekt „Nabava komunalne opreme za održavanje javnih zelenih površina” odobrilo sredstva za sufinanciranje projekta u iznosu od 50.000,00 kuna. opširnije

POTPISAN UGOVOR ZA IZGRADNJU NERAZVRSTANE CESTE U ULICI NIKOLE TESLE KOD NOGOMETNOG IGRALIŠTA U ČRNKOVCIMA

U postupku javne nabave za projekt „Izgradnje nerazvrstane ceste u ulici Nikole Tesle u Črnkovcima”, ponuda izvođača GRAPA d.o.o je odabrana kao ekonomski najpovoljnija ponuda u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi i dokumentacijom za nadmetanje, te su stečeni svi uvjeti za sklapanje Ugovora.
Sukladno tome, dana 3. listopada 2022. godine Načelnik Općine Marijanci Darko Dorkić je s predstavnikom izvođača radova GRAPA d.o.o potpisao Ugovor o izgradnji nerazvrstane ceste u ulici Nikole Tesle u naselju Črnkovci.
Ugovorna vrijednost radova iznosi 755.864,50 kn s PDV-om, a krajnji rok izvršenja radova iz ovog ugovora je 12 mjeseci od uvođenja u posao.
Stručni nadzor nad izvođenjem radova obavljat će Valenčak d.o.o.
Financiranje ovog projekta provodi se u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, te je ono osiguralo ukupno 250.000,00 kn s PDV-om, dok će se ostatak od 505.864,50 kn s PDV-om financirati iz Proračuna Općine Marijanci.
Cilj ovog projekta je izgradnjom osnovne komunalne infrastrukture u naselju Črnkovci podići razinu zadovoljstva lokalne zajednice sa uvjetima i kvalitetom života u ruralnom prostoru.

U DONJEM MIHOLJCU ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA ZAŽELI 2

Projekt koji vraća nadu dugotrajno nezaposlenim ženama

U petak 25.ožujka u velikoj vijećnici dvorca Mailath Donjem Miholjcu je održana završna konferencija projekta „ZAŽELI 2 – žene zajedno – za bolju budućnost naše zajednice“ koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Partneri u provedbi projekta bili su Općina Magadenovac, Općina Marijanci, Hrvatski zavod za zapošljavanje regionalni ured Osijek, Centar za socijalnu skrb Donji Miholjac i Udruga Duga – Društvo za usmjeravanje gospodarskih aktivnosti.

Na konferenciji su prisutni predstavnici svih partnera na projektu, načelnici Općina Stjepan Živković (Magadenovac) i Darko Dorkić (Marijanci), gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić i predsjednik Gradskog vijeća Donjeg Miholjca, Dražen Trcović. Konferencija je imala za cilj predstaviti krajnje rezultate projekta te izražavanje javne zahvale svim sudionicima koji su na bilo koji način pomogli da se i ovaj drugi projekt ZAŽELI uspješno privede kraju. Provođenje ovog projekta bilo je i na korist zaposlenicama u projektu koje su si kroz njega osiguravale redovita mjesečna primanja, ali i primateljima usluga kojima je na ovaj način bila olakšana svakodnevica.

Kako je izvijestio Andrija Herbst, voditelj projekta, ovim projektom je zaposleno 38 djelatnica koje se brinu o starijim i nemoćnim osobama na području Grada Donjeg Miholjca, Općine Marijanci i Općine Magadenovac. Ukupno 16 žena zaposleno je s područja Grada Donji Miholjac, 11 žena s područja Općine Marijanci i 11 žena s područja Općine Magadenovac.

„Održivost rezultata projekta vidljiva je prvenstveno kroz smanjenje nezaposlenosti. Suradnjom partnera na ovom projektu na lokalnoj razini povećali smo svijest lokalnog stanovništva o uključivanju žena u nepovoljnom položaju na tržište rada. Ovim projektom također smo ženama omogućili radno iskustvo i osjećaj korisnosti te spriječili preranu institucionalizaciju starijih i nemoćnih osoba,“ poručio je Herbst.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je 3.388.180,00 kuna uz financiranje od 85 posto Europske unije i 15 posto Republike Hrvatske. Projekt je trajao od siječnja 2021. do travnja 2022.godine.

Svečano otvorena rekonstruirana zgrada DVD-a Marijanci

Gotovo 4 milijuna kuna od čega 2,8 bespovratnih sredstava – vrijednost je radova dogradnje i opremanja prostora Vatrogasnog doma u Marijancima koji je svečano otvoren u utorak 22.lipnja u nazočnosti brojnih vatrogasaca, mještana i uzvanika. Na svečanosti otvorenja objekta koji je umnogome uljepšao i modernizirao vizure središta Marijanaca, upriličena je i posveta objekta i vatrogasnih vozila.

Zamjenik župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić, koji je također nazočio ovom događaju, nije krio oduševljenje novim prostorom i velikim projektom male Općine kojima su osigurani vrhunski uvjeti za razvoj vatrogastva. „Čestitam svima koji su sudjelovali u ovom projektu, svjestan da nije nimalo lako provesti jedan tako velik i zahtjevan EU projekt, posebno ako se u obzir uzmu sve kontrole koje on podrazumijeva. Zbog toga je ovaj uspjeh još i veći. Kada se tome doda i podatak da je rekonstruirani objekt DVD Marijanci i odlično povezan s adaptacijom poslovnih prostora vrijednosti u koje je Općina Marijanci uložila gotovo milijun kuna, lako je izračunati da je riječ o projektima ukupne vrijednosti od gotovo 5 milijuna kuna!“ poručio je u Marijancima Lukić dodavši kako se uz još nekoliko važnih investicija koje su u fazi realizacije, poput izgradnje sportske dvorane i dječjeg vrtića, zaista može reći da se Osječko-baranjska županija razvija ravnomjerno.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Marijanci Dragan Krleža, podsjetio je kako se potreba

za adaptacijom i dogradnjom zgrade DVD-a u Marijancima pojavila još 2008. godine kad im je u posjet došla vatrogasna postrojba iz Francuske. Vatrogasci u Marijancima tada su posjedovali samo traktorsku cisternu, zbog čega su im gosti u lipnju 2010.godine odlučili donirati terensko vozilo, nabavno vozilo i kombi vozilo za prijevoz ljudi. No, nova vozila otvorila su i potrebu za rješenjem pitanja prikladnog prostora za njihovo skladištenje koje je nakon dugotrajnih priprema desetljeće kasnije konačno i uspješno realizirano. Stoga je ova svečanost bila i prigoda za zahvalu svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovom projektu, a koje je u svom obraćanju naveo i načelnik Općine Marijanci, Darko Dorkić.

„Ponosan sam na sve članove i članice DVD-a Marijanci koji su bili nositelji ovoga projekta, ali i na naš općinski Jedinstveni upravni odjel, Miholjački Poduzetnički centar, te na sve druge koji su bili uključeni u projekt i svojim radom doprinijeli njegovoj uspješnoj realizaciji. Siguran sam da će ovaj prostor našim mještanima jamčiti sigurnost te da će služiti i budućim generacijama kojima ga ostavljamo“, zaključio je s neskrivenim ponosom načelnik Dorkić.

Valja podsjetiti i da je u sklopu projekta rekonstrukcije i dogradnje prostora DVD-a, drugim projektom

adaptiran i poslovni prostor u donjoj etaži objekta DVD-a u kojem se sada nalazi nekoliko gospodarskih subjekata za što je Općina Marijanci izdvojila 930.000 kuna vlastitih sredstava.

Pri kraju radovi u središtu Marijanaca

Posljednji dan travnja službeni je rok za završetak Rekonstrukcije – dogradnje i opremanja zgrade DVD-a Marijanci i adaptacije poslovne zgrade u središtu Marijanaca – dva objekta koji zajedno čine jednu cjelinu, ali čija se rekonstrukcija i obnova odvija kroz dva projekta.

Prvi projekt odnosi se na rekonstrukciju tornja i garaže kao i prostorija iznad garaže kojeg je i do sada koristio DVD, te na dograđeni dio prostorija sa garažom za vozila što sve zajedno čini zgradu DVD-a Marijanci. Nositelj ovog projekta je DVD Marijanci, a aneksom ugovora rok za završetak radova produžen je do 30.travnja ove godine. Istim dokumentom povećala se i vrijednost projekta za vantroškovničke radove na koje se naišlo kod rekonstrukcije starog dijela i tornja, kao i za namještaj za opremanje istih prostora. Ona tako sada iznosi 3.766.941,28 kuna, što sa troškovima projektiranja, nadzora i ostalim troškovima poput poslova prijava na natječaj za EU sredstva kao i praćenje provedbe, te javnu nabavu, cjelokupnu vrijednost diže na gotovo 4.000.000,00 kuna. Od istog iznosa, Općina Marijanci iz EU sredstava očekuje povrat od 2.800.000,00 kuna, dok se ostatak financira iz proračuna Općine.

Drugi projekt odnosi se na objekt kojeg u donjoj etaži čine poslovni prostori koji se iznajmljuju za potrebe slastičarne, frizerskog salona, telefonske centrale i jedan poslovni prostor koji tek čeka korisnika. Na katu iste zgrade su dvije prostorije u koje se ulazi kroz ulaz DVD-a i u budućnosti će ih zajednički, uz DVD Marijanci, koristiti i Vatrogasna zajednica Općine Marijanci i Civilna zaštita Općine Marijanci. Nositelj ovog projekta je Općina Marijanci i u cijelosti se financira vlastitim sredstvima, a ukupna vrijednost ugovorenih radova i nadzora iznosi 930.000,00 kuna.

Napreduju Vatrogasni dom i garaže u Marijancima

Nakon što su prvih dana ove godine predsjednik DVD Marijanci Dragan Krleža te direktor tvrtke KALA d.o.o., Goran Miškulin, potpisali ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji, dogradnji i opremanju zgrade Dobrovoljnog vatrogasnog društva Marijanci, ukupne vrijednosti 3.276.746,56 kuna, radovi na ovom projektu u punom su jeku. Do danas je najveći dio građevinskih radova započetih ovog proljeća priveden kraju, završena je dogradnja garaža za smještaj vatrogasnih vozila, a u sklopu kompletne predviđene rekonstrukcije postojećeg Vatrogasnog doma na istim objektima trebat će još finiširati fasadu, postaviti pločice, oličiti, te urediti toranj i rekonstruirati krovište. Premda je riječ o nemalom obimu poslova, izvođači vjeruju da će svi ugovoreni poslovi biti završeni u roku, odnosno do 4.siječnja iduće godine.

 

Arhiva članaka

PORTAL OTVORENIH PODATAKA

Skip to content