REKONSTRUKCIJA – PRENAMJENA I DOGRADNJA PODRUČNOG VRTIĆA MARIJANCI

Projektom „Rekonstrukcija – prenamjena i dogradnja područnog vrtića Marijanci“ će se proširiti kapaciteti postojećeg dječjeg vrtića u Marijancima na način da će se rekonstruirati, odnosno prenamjeniti stara škola u Marijancima u prostorije vrtića, dograditi dječji vrtić i rekonstruirati postojeći dječji vrtić za potrebe jaslica te opremiti dječji vrtić novom opremom. Osim navedenoga, uredit će se dječje igralište i okoliš dječjeg vrtića. Proširenjem kapaciteta vrtića bit će omogućeno zaprimanje 50-ak djece u cjelodnevni program i jaslice (2. vrtićke i 1. jaslička jedinica), a do sada je bilo moguće funkcioniranje vrtića samo kroz poludnevni program što će doprinijeti poboljšanju demografskih uvjeta, zaustavljanje depopulacije i zadržavanje mladog stanovništva na području Općine Marijanci. Projektom će biti i uređen i opremljen kulturni centar, odnosno polivalentna dvorana u potkrovlju objekta s čime će biti razvijeni kapaciteti za društveno djelovanje, održavanje kulturnih programa, likovnih izložbi, koncerata i ostalih društveno-kulturnih priredbi, a s čime će se omogućiti kulturni razvoj svih stanovnika Općine Marijanci. Projekt će imati i učinak na zapošljavanje u lokalnoj zajednici u vidu zapošljavanja najmanje 3 osobe na puno radno vrijeme. Planirano trajanje projekta je 24 mjeseca od odluke o dodjeli sredstava. Korisnik projekta je Općina Marijanci.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.899.856,25 kn s PDV-om te je iznos prihvatljivog ulaganja sufinanciran s intenzitetom potpore od 100 % sredstvima Europske Unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj te Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014.-2020., mjere 7, operacije 7.4.1. – sektor – lokalna infrastruktura.

IZVOĐAČI:

  • Građevinski radovi – PRESING d.o.o. Osijek, ugovoreni radovi: 5.956.837,50 kuna
  • Opremanje – ŠKOLSKI SERVIS d.o.o. Zagreb, ugovoreni iznos opremanja: 521.768,75 kuna

 

Intenzivirani radovi na vrtiću u Marijancima

Dvanaest djelatnika tvrtke Presing d.o.o.iz Osijeka proteklih mjesec dana intenzivno radi u središtu Marijanaca na projektu prenamjene i dogradnje Područnog vrtića Marijanci. Radovi teku previđenom dinamikom zbog čega izvođači vjeruju da će ovaj projekt ukupno „težak“ oko 6,6 milijuna kuna biti završen i prije ugovorenog roka, početka ožujka 2021.godine.

Voditelj gradilišta Josip Grubišić otkriva da su dosada odrađeni svi pripremni radovi i rušenje demontaže na postojećem objektu, što znači da je bilo puno rušenja pregradnih i drugih zidova te probijanja novih otvora za vrata i prozore, a izvršeno je i zidanje novih zidova sukladno projektu.

Cijelo krovište smo uredili na način da je rađeno ojačanje rogovlja ili platovanje, podaščavanje kompletnog krovišta te letvanje prije čega je izvedeno postavljanje paropropusne i vodonepropusne folije. Ovih dana na objektu su počeli i limarski radovi i očekujemo da ćemo u roku od 3 do 4 dana, krov početi pokrivati crijepom“, prognozira Grubišić.

Također, za objekt se izrađuje i čelična konstrukcija za potkrovlje koja dijeli prizemlje i potkrovlje u kojemu će se nalaziti novi prostori, a očekuje se da bi se ista trebala postaviti do konca tjedna. Istovremeno se formira i vanjsko stubište za potkrovlje.

Nastave li se radovi odvijati sadašnjom dinamikom, izvođači očekuju da bi se tijekom travnja moglo započeti s hidroizolaterskim radovima podova kao i toplinskom izolacijom i glazurom podova. Čim se za to stvore preduvjeti, počet će se ubacivati i elektroinstalateri za nove instalacije u objektu te izvoditi strojarski radovi.

Ugovor o izvođenju građevinskih radova na ovom objektu s tvrtkom Presing d.o.o. potpisan je početkom veljače, nakon čega je već početkom ožujka krenulo uvođenje u posao. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 5.956.837,50 kuna.