Home » ZAPOČELI RADOVI NA IZGRADNJI SPOJNE CESTE U KUNIŠINCIMA

Prijedlozi i pitanja

Poštovani posjetitelji,
ukoliko imate kakvih prijedloga ili pitanja vezanih za Web stranice ili Općinu Marijanci bilo bi nam drago da ih podijelite s nama te Vas molimo da ih šaljete putem kontakt obrasca.

ZAPOČELI RADOVI NA IZGRADNJI SPOJNE CESTE U KUNIŠINCIMA

Do konca godine cesta će biti puštena u promet

Sukladno najavama, sredinom travnja ove godine započeli su radovi na na izgradnji spojne ceste u Kunišincima. Naime, nakon što su Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU zastupano po ministru regionalnog razvoja Šimi Erliću i Općina Marijanci zastupana po načelniku Darku Dorkiću, potpisali 21. srpnja 2023.godine Ugovor o financiranju novog projekta – Izgradnje spojne ceste u Kunišincima, raspisan je natječaj za javnu nabavu na kojem je posao izgradnje nove prometnice kao najpovoljniji ponuđač dobila tvrtka Gravia d.o.o. Osijek. Riječ je o projektu čija se vrijednost procjenjuje na oko 450.000 eura od čega će resorno Ministarstvo osigurati 265.000 eura, a ostatak će se isfinancirati iz Proračuna Općine Marijanci. Radovi napreduju vrlo dobro, pa se planirani završetak radova očekuje već do konca ove godine kada bi cesta trebala biti puštena u promet. Poslovi nadzora nad projektom povjereni su tvrtki Valenčak d.o.o.

Kako smo već ranije izvijestili, riječ je o dionici od ulice Braće Radića i Svetog Marka u Kunišincima do Županijske ceste 4048 duljine 1.009 metara koja se gradi s ciljem bolje prometne povezanosti naselja Kunišinci i reciklažnog dvorišta s prometnicom višeg reda, te rasterećenja prometa kroz središte Marijanaca. Naime, ukoliko bi iz određenog razloga došlo do obustave prometovanja kroz centar Marijanaca, ova će prometnica poslužiti kao alternativni pravac kretanja. Na lokaciji buduće prometnice na kojoj se i sada odvija promet, trenutačno je poljski put mjestimično nasipan s kamenim materijalom nedovoljne širine i dubine materijala zbog čega je potrebno pristupiti izgradnji kvalitetnijeg prometnog rješenja.

Prema izrađenom glavnom projektu čiji je autor tvrtka Valenčak d.o.o. iz Našica, nova građevina obuhvatit će izgradnju spojne ceste utvrđene položenim rubnjacima i bankinom, te na pojedinim dijelovima potrebnu oborinsku odvodnju u pogledu cestovnih kanala. Ovim tehničkim rješenjem predviđena je potpuna izgradnja prometnice koja obuhvaća raskopavanje eventualno postojećeg makadama nedovoljne debljine sloja, iskop i izradu posteljice, izradu kolničke konstrukcije s modernim asfaltnim zastorom, rješenje oborinske odvodnje horizontalnim i vertikalnim padovima u postojeće i nove kanale oborinske odvodnje.

Arhiva članaka

PORTAL OTVORENIH PODATAKA

Skip to content