Home » Novosti » KATASTAR GROBLJA

Prijedlozi i pitanja

Poštovani posjetitelji,
ukoliko imate kakvih prijedloga ili pitanja vezanih za Web stranice ili Općinu Marijanci bilo bi nam drago da ih podijelite s nama te Vas molimo da ih šaljete putem kontakt obrasca.

KATASTAR GROBLJA

Poštovani mještani Općine Marijanci!

Zakonskom odredbom Općina Marijanci vlasnik je, i institucija određena za upravljanje i održavanje svim grobljima na svome području (“Zakon o grobljima” – Članak 2., 10. i 13., NN br. 19/98 i 50/12). Sukladno zakonskoj obvezi (“Zakon o grobljima” – Članak 18., NN br. 19/98 i 50/12) Općina Marijanci izradila je katastar groblja, odnosno katastar grobnih mjesta za sva naselja na području općine te je osim toga dužna izraditi i voditi evidenciju o upravljanju sa grobnim mjestima.

Iz navedenog razloga obavještavamo Vas da će se Općina Marijanci vršiti prikupljanje podataka za popis postojećih grobnih mjesta i umrlih osoba pokopanih na groblju u Marijancima u svrhu izrade evidencije grobnih mjesta. Stoga Vas molimo da podatke o grobnim mjestima i Vašim umrlima dođete prijaviti u OPĆINSKU UPRAVU OPĆINE MARIJANCI te da pritom sa sobom ponesete OSOBNU ISKAZNICU i OIB.

PRIJAVE SE MOGU IZVRŠITI SVAKOG RADNOG DNA OD 08:00 DO 14:00 SATI A MOGUĆNOST PRIJAVLJIVANJA BIT ĆE DO KRAJA MJESECA RUJNA 2012. GODINE.

Napominjemo kako se sva neevidentirana grobna mjesta temeljem “Zakona o grobljima” (Članak 14., NN 19/98 i 50/12) mogu dodjeliti na korištenje drugom korisniku stoga Vas molimo da se odazovete na ovu Obavijest.

 

Arhiva članaka

PORTAL OTVORENIH PODATAKA

Skip to content