Home » ZAVRŠENA IZGRADNJA NERAZVRSTANE CESTE U ULICI NIKOLE TESLE ČRNKOVCIMA VRIJEDNA 67.180,00 EURA

Prijedlozi i pitanja

Poštovani posjetitelji,
ukoliko imate kakvih prijedloga ili pitanja vezanih za Web stranice ili Općinu Marijanci bilo bi nam drago da ih podijelite s nama te Vas molimo da ih šaljete putem kontakt obrasca.

ZAVRŠENA IZGRADNJA NERAZVRSTANE CESTE U ULICI NIKOLE TESLE ČRNKOVCIMA VRIJEDNA 67.180,00 EURA

Novi sjaj Teslinoj ulici

Ulica Nikole Tesle u Črnkovcima zasjala je potpuno novim sjajem nakon što je u srpnju ove godine završena izgradnja nerazvrstane ceste kroz cijelu dužinu ove ulice u čijem je financiranju uz Općinu Marijanci sudjelovalo i Ministarstvo regionalnog razvoja i Fondova EU kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice.

Kako doznajemo u Općini Marijanci, riječ je o projektu vrijednom gotovo 67.180,00 eura na kojem se radi već duže vrijeme, no njegova službena realizacija započela je prošle godine kada je projekt nominiran prema Ministarstvu regionalnog razvoja i kada je Općini Marijanci za njega odobreno sufinanciranje u iznosu od 33.180,70 eura. Sav preostali iznos osiguran je iz Proračuna Općine Marijanci.

U postupku javne nabave za projekt „Izgradnje nerazvrstane ceste u ulici Nikole Tesle u Črnkovcima”, ponuda izvođača GRAPA d.o.o je odabrana kao ekonomski najpovoljnija te je 3. listopada 2022. godine načelnik Općine Marijanci Darko Dorkić s predstavnikom izvođača radova GRAPA d.o.o potpisao Ugovor o izgradnji nerazvrstane ceste u ulici Nikole Tesle u naselju Črnkovci u dužini od 313 metara s pripadajućom oborinskom odvodnjom. Ugovorna vrijednost radova iznosila je 755.864,50 kuna s PDV-om, a krajnji rok izvršenja radova iz ovog ugovora bio je 12 mjeseci od uvođenja u posao. Stručni nadzor nad izvođenjem radova koji su započeli u svibnju ove godine, bio je povjeren tvrtki Valenčak d.o.o. Našice
U Općini Marijanci naglašavaju da je cilj ovog projekta od samog početka bio izgradnjom osnovne komunalne infrastrukture u naselju Črnkovci podići razinu zadovoljstva i kvalitete življenja lokalne zajednice s uvjetima i kvalitetom života u ruralnom prostoru, jer je postojeća cesta bila izvedena kao makadam s malom količinom tucanika i bez sustava oborinske odvodnje, po kojoj je u nepovoljnim vremenskim uvjetima gotovo nemoguće prometovati što je pričinjavalo velike poteškoće stanovnicima ove ulice. Sada su pak stanovnici Tesline ulice nakon svih izvedenih radova koji su uz izgradnju kolničke konstrukcije obuhvatili i izradu sustava kanalske oborinske odvodnje te izmještanje plinovoda dobili modernu prometnicu na kojoj bi im mogle pozavidjeti i brojne veće sredine.

Arhiva članaka

PORTAL OTVORENIH PODATAKA

Skip to content