Home » TRADICIONALNA FIŠIJADA NA RIBNJAKU PLOSNA U KUNIŠINCIMA

Prijedlozi i pitanja

Poštovani posjetitelji,
ukoliko imate kakvih prijedloga ili pitanja vezanih za Web stranice ili Općinu Marijanci bilo bi nam drago da ih podijelite s nama te Vas molimo da ih šaljete putem kontakt obrasca.

TRADICIONALNA FIŠIJADA NA RIBNJAKU PLOSNA U KUNIŠINCIMA

Fiš i šaran na rašljama oduševili posjetitelje

Pomalo bajkovito je te subote 2.rujna izgledao prostor Ribnjaka Plosna u Kunišincima na kojem je već treću godinu za redom organizirana tradicionalna Fišijada u povodu Dana Općine Marijanci i Blagdana Male Gospe. Zelenilo, klupe, voda, uređen prostor, glazba, neodoljivi mirisi i dobro društvo bili su pravo jamstvo za ugodan provod i dobru zabavu koju je tog dana malo tko s područja Općine Marijanci i okolice želio propustiti.

Kako i bi, kada su se za taj dan danima intenzivno pripremali članovi Športsko ribolovnog društva Plosna iz Kunišinaca, a već od ranog jutra je 30-ak članova i simpatizera predvođenih svojim čelnikom Draganom Dukmenićem krenulo u pripremu nekih od najpopularnih slavonskih ribljih specijaliteta. Uz svog tradicionalnog pokrovitelja, Općinu Marijanci, sponzor Fišijade bila je i tvrtka Krnjak d.o.o. koja im je za ovu prigodu donirala čak 400 kilograma šarana. Tu ribu dan prije ribiči su pomno očistili i pripremili, da bi već za 13 sati bila spremna za posjetitelje koji su cijelog dana dolazili. Od dobivene ribe, ribiči su skuhali oko 350 litara fiša, pa su zajedno sa 25 kilograma tijesta, koliko su skuhali toga dana, uspjeli prodati čak 400 porcija ove delicije.

Paralelno s fišom, pekli su i 200 polovica šarana na rašljama i prodavali ih po popularnim cijenama što pravi ljubitelji ribe nikako nisu htjeli propustiti. Još ako se svemu tome doda da su za dobru zabavu bili zaduženi tamburaši iz Tamburaškog sastava Zlatne godine i da se na stolovima uz piće služilo i zemičke kojih je bilo pripremljeno čak 800 komada, jasno je da nitko od 600-tinjak posjetitelja Plosne toga dana nije mogao otići kući gladan niti nezadovoljan. Posebno su pak, unatoč tome što su puno radili, zadovoljni bili organizatori događaja.

“Uvijek nam je osobito zadovoljstvo pripremati Fišijadu, posebno kada vidimo toliki broj posjetitelja koji nam se svake godine vraćaju. Zahvaljujem se svima koji su nam na bilo koji način pomogli u organizaciji, a posebno našim mladim članovima koji se rado uključuju u akcije koje pripremamo. Preostalu ribu i porcije darovali smo našim udrugama, a od dijela zarade dan kasnije počastili smo večerom članove našeg Nogometnog kluba s kojima odlično surađujemo”, poručio je Dragan Dukmenić.

Arhiva članaka

PORTAL OTVORENIH PODATAKA

Skip to content