Home » SVEČANO PROSLAVLJEN 8.RUJNA – DAN OPĆINE MARIJANCI

Prijedlozi i pitanja

Poštovani posjetitelji,
ukoliko imate kakvih prijedloga ili pitanja vezanih za Web stranice ili Općinu Marijanci bilo bi nam drago da ih podijelite s nama te Vas molimo da ih šaljete putem kontakt obrasca.

SVEČANO PROSLAVLJEN 8.RUJNA – DAN OPĆINE MARIJANCI

Predstavljen projekt Sunčane elektrane Črnkovci, nagrade najzaslužnijima

I dvadesetdevetu godina nakon osnutka, Općina Marijanci nastavlja svoju izgradnju i profiliranje u pravcu moderne mikrosredine po mjeri svih njezinih žitelja, poručeno je sa svečane sjednice Općinskog vijeća Marijanci održanoj u povodu 8.rujna – Dana Općine Marijanci i Blagdana Male Gospe.

Svečanoj sjednici prethodilo je polaganje vijenaca kod spomenika poginulim braniteljima u Kunišincima, te prezentacije projekta Sunčane elektrane Črnkovci investitora Hrvatske elektroprivrede d.o.o. kojeg je predstavio Ivan Sokolić, voditelj Tima za provedbu ovog projekta pri Sektoru za kapitalne investicije HEP-a d.d. Nazočne je upoznao s tijekom ove investicije vrijedne 62,5 milijuna kuna te izrazio nadu u početak radova tijekom studenog ili prosinca ove godine.

Obraćajući se brojnim nazočnim gostima na svečanoj sjednici u Društvenom domu pod predsjedanjem Ivana Mesaroša, načelnik Općine Marijanci Darko Dorkić podsjetio je na neke od brojnih projekata realiziranih u proteklom razdoblju. Otkrio je kako nakon plinifikacije i vodoopskrbe, Općina realizira projekt izgradnje i priključivanja na kanalizacijsku mrežu u sklopu kojeg se trenutačno izvode radovi u naselju Črnkovci. U fokusu njegova obraćanja bile su i brojne demografske mjere koje provodi Općina poput darivanja novorođene djece, pomoći osnovnoškolcima i srednjoškolcima, stipendiranje studenata, pomoći mladim obiteljima u rješavanju stambenog pitanja i drugo. No uz sve to, posebno je izdvojio obnovu i proširenje vrtića u Marijancima. Zahvaljujući tom projektu realiziranom uz pomoć sredstava iz EU Fondova, u novoj pedagoškoj godini ovaj moderni vrtić pohađa 55 mališana u dvije mješovite i jednoj jasličkoj skupini. Nakon niza projekata za koje je najveći dio sredstava povučen iz Fondova EU, tu je i skorašnji projekt Sunčane elektrane Črnkovci od kojeg se mnogo očekuje, te mnoštvo manjih infrastrukturnih projekata i ulaganja u društvenu nadogradnju koji imaju za cilj unapređenje kvalitete življenja u svakom naselju Općine Marijanci.

Općini-slavljeniku ovom su prigodom čestitke uputili i gosti: zamjenik osječko-baranjskog župana Mato Lukić, rekavši kako je Osječko-baranjska županija u proteklih pet godina u marijanačku Općinu uložila više od 7,5 milijuna kuna. Također se osvrnuo i na hvalevrijedan zajednički projekt osiguravanja besplatne školske prehrane za sve osnovnoškolce, koju Općina sufinancira s 10 posto, a Županija s 90 posto te kazao kako je ovo primjer općine u kojoj se inicijativom i vizijom postižu odlični rezultati. Trud, nastojanje i rezultate marijanačke Općine koji se ogledaju u brojnim projektima i aktivnostima te zavidnom napretku i uspješnom korištenju europskih sredstava pohvalio je i izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora i saborski zastupnik Goran Ivanović. Čestitke je uputio i načelnik Općine Magadenovac Stjepan Živković u ime gradonačelnika i načelnika susjednih općina i gradova.

Na sjednici su uručena i javna priznanja najzslužnijim pojedincima, udrugama i obrtima. Tako su nagradu za životno djelo dobili Antun Molnar za dugogodišnje humanno djelovanje i Đurđica Kudeljnjak za dugogodišnji rad i dostignuća u razvoju predškolskog odgoja na području Općine. DVD Čamagajevci koje ove godine slavi 90 godina rada dobilo je Nagradu Općine Marijanci za dostignuća i doprinos razvoju vatrogastva. Uz njih, istim su priznanjem nagrađeni i Obrt Užar Marijanci za dugogodišnji rad i doprinos razvoju tradicionalnih obrta na području Općine Marijanci te Slastičarski obrt Safari Šabani Marijanci za dugogodišnji rad i doprinos razvoju obrta u Općini. Grad Donji Miholjac dobitnik je Zahvalnice Općine Marijanci za uspješnu suradnju pri organizaciji djelovanja predškolskog odgoja na području Općine. U ime nagrađenih zahvalu je uputila umirovljena odgojiteljica Đurđica Kudeljnjak.

Arhiva članaka

PORTAL OTVORENIH PODATAKA

Skip to content