Home » Novosti

Prijedlozi i pitanja

Poštovani posjetitelji,
ukoliko imate kakvih prijedloga ili pitanja vezanih za Web stranice ili Općinu Marijanci bilo bi nam drago da ih podijelite s nama te Vas molimo da ih šaljete putem kontakt obrasca.

Novosti

PREDAVANJA HRVATSKE POLJOPRIVREDNE KOMORE 21. VELJAČE 2012.

Teme predavanja:

  1. Dobri poljoprivredni i okolišni uvjeti,
  2. Kontrola plodnosti tla,
  3. Državna potpora u poljoprivredi,
  4. Zajednička poljoprivredna politika.

RADNI POSJET ŽUPANA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE OPĆINI MARIJANCI

Tijekom posjeta i radnog sastanka župan dr.sc. Vladimir Šišljagić pozdravio je načelnika Općine Marijanci gospodina Darka Dorkića te se upoznao sa njegovim suradnicima, pročelnikom JUO Tomislavom Pandurićem te Višim stručnim suradnikom Ivanom Pandurićem. Načelnik Dorkić upoznao je župana sa radom i funkcioniranjem općine te mu prezentirao završene projekte te projekte koji su u tijeku, kao i planirane projekte. Od završenih projekata istaknuti su kopletna plinofikacija i vodoopskrba općine te stavljanje Poduzetničke zone Črnkovci u punu funkciju. Projekti u tijeku su EIB II odnosno asfaltiranje nerazvrstanih cesta u naseljima općine, premještanje niskonaponske električne mreže naselja Marijanci s ugradnjom energetski učinkovite javne rasvjete, te program IPARD koji će ove godine biti rekonstruirano oko 14 kilometara poljskih puteva. Načelnik je spomenuo i još jedan veliki projekt, ujedno i zadnji infrastrukturni koji je u sklopu komunalne opremljenosti općine potrebno realizirati a riječ je o sustavu odvodnje. Naime općina je ušla u jedan veći sustav izrade projektne dokumentacije odnosno projekt kojeg su nositelji gradovi Belišće i Valpovo a izradu koje financiraju Hrvatske vode u stopostotnom iznosu i koji će se aplicirati prema fondovima EU. Na našu veliku radost župan je potvrdio da su ovogodišnjim proračunom predviđena sredstva za izradu projektne dokumentacije za osnovnu osmogodišnju školu, rukometno igralište i športsku dvoranu u Marijancima, osim toga saznali smo za još nekoliko projekata a to su između ostalih asfaltiranje ceste između Bočkinaca i Podravskih Podgajaca te izrada projektne dokumentacije za izgradnju ceste Marijanci-Bocanjevci. Rezime sastanka bio je taj da je župan izuzetno zadovoljan radom općine odnosno razinom komunalne opremljenosti te samim funkcioniranjem općine u pružanju usluga lokalnom stanovništvu.

MOGUĆNOST PREGLEDA POPISA BIRAČA

Građani mogu podnositi zahtjeve za upis, dopunu ili ispravak popisa birača, najkasnije do 07. siječnja 2012. godine svakog radnog dana od 8,00 do 15,00 sati u sjedištu Ureda državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji, Služba za opću upravu, Županijska 4, dvorišna zgrada, soba broj 1 (zgrada Matičnog ureda) telefon 221-362 i u ispostavama ureda i to:

  • Ispostava Beli Manastir, Matični ured, Trg slobode 32, tel. 702-474
  • Ispostava Donji Miholjac, Matični ured, Vukovarska 1, tel. 630-330
  • Ispostava Đakovo, Matični ured, Vijenac Kardinala Alojzija Stepinca 10, tel. 813-153
  • Ispostava Našice, Matični ured, Pejačevićev trg 6, tel. 613-102
  • Ispostava Valpovo, Matični ured, Park Petra Krešimira IV br. 1, tel. 651-055

Građani mogu provjeriti svoj upis u popis birača prema mjestu prebivališta i na web stranicama Ministarstva uprave, pod oznakom: www.uprava.hr

Korinsicima T-mobile i Vipnet mreže omogućeno je da putem SMS poruke provjere mjesto upisa u popis birača i biračko mjesto, na način da matični broj građana upišu u PORUKU, te da istu proslijede na broj  54 54. Pregled popisa birača obavlja se uz predočenje osobne iskaznice.

Arhiva članaka

PORTAL OTVORENIH PODATAKA

Skip to content