Home » MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVOJA FINANCIRAT ĆE JOŠ JEDAN NOVI PROJEKT U OPĆINI MARIJANCI

Prijedlozi i pitanja

Poštovani posjetitelji,
ukoliko imate kakvih prijedloga ili pitanja vezanih za Web stranice ili Općinu Marijanci bilo bi nam drago da ih podijelite s nama te Vas molimo da ih šaljete putem kontakt obrasca.

MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVOJA FINANCIRAT ĆE JOŠ JEDAN NOVI PROJEKT U OPĆINI MARIJANCI

Za cestu u Bočkincima država osigurala 35.000 eura

Državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Domagoj Mikulić, u petak 12. travnja 2024. godine u prostorima Osječko-baranjske županije u nazočnosti obnašatelja dužnosti župana Mate Lukića na prigodnoj svečanosti uručio je načelniku Općine Marijanci Darku Dorkiću, novi vrijedan ugovor o financiranju i sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice i Programa podrške regionalnom razvoju Ministarstva regionalnog razvoja za korisnike iz Osječko-baranjske županije.
Riječ o ugovoru za financiranje projekta “Izgradnja nerazvrstane ceste u ulici Matije Gupca u Bočkincima” koji će se dijelom financirati iz državnog proračuna s iznosom do 35.000 eura, a kojeg je nominirala Općina Marijanci. S obzirom da je riječ o iznimno važnom projektu čija se vrijednost procjenjuje na više od 156.000 eura, u Općini Marijanci se nadaju i podršci Osječko-baranjske županije s 30.000 eura, dok će se preostalih 76.285 eura osigurati iz Proračuna Općine Marijanci.
Kako pojašnjavaju u Općini Marijanci, postojeća cesta koja vodi do sportskog objekta lokalnog nogometnog kluba u duljini 261 metar, posuta je tucanikom i u derutnom je stanju te je u lošijim vremenskim uvjetima i teško prohodna, osobito za pješake. U sklopu projekta izgradnje nove ceste u novoj ulici u Bočkincima, postavit će se kolnik s asfaltnim slojem širine 5,50 metara, uz koju će ići i oborinska odvodnja, nogostup, te javna energetski učinkovita LED rasvjeta. Preciznije, provedbom projekta izgradit će se osnovna komunalna infrastruktura za pristup do 6 građevinskih parcela te do jedinog sportskog objekta u naselju Bočkinci kojeg koristi većina stanovnika bilo za bavljenje sportom ili prilikom organizacije različitih društvenih događanja. Također, provedba projekta pridonijet će i demografskoj revitalizaciji ovog ruralnog prostora podizanjem razine zadovoljstva lokalnog stanovništva stupnjem izgrađenosti komunalne infrastrukture što će doprinijeti i smanjenju depopulacije lokalne zajednice, poručuju iz Općine Marijanci.
Državni tajnik Domagoj Mikulić na svečanosti u Osijeku, gdje je gradovima i općina s područja Osječko-baranjske županije podijeljeno ukupno 39 ugovora u vrijednosti više od 1,5 milijuna eura, pohvalio je nastojanja i trud čelnika jednica lokalne samouprave u županiji koji se kroz razne projekte sustavno trude podići kvalitetu života na svom prostoru.

Arhiva članaka

PORTAL OTVORENIH PODATAKA

Skip to content