Najbolji fiš skuhali Vrećari, Petarački KUD i Mirko Dorkić
Povodom Dana Općine Marijanci i blagdana Male Gospe, u Marijancima je u subotu 7. rujna održana tradicionalna Fišijada koju zajednički organiziraju Općina Marijanci, koja bila i pokrovitelj manifestacije, ŠRU Plosna Marijanci – Kunišinci, NK Hajduk Marijanci i Krnjak d.o.o. Nakon što je posljednjih nekoliko godina ova manifestacija održana na prostoru ribnjaka Plosna u Kunišincima, organizatori su se odlučili ove godine Fišijadu ponovo vratiti u središte Marijanaca pod veliki šator, ali i dati joj natjecateljski karakter u što se moglo uvjeriti oko 600 posjetitelja koliko ih je stiglo na ovogodišnji događaj. Unatoč (za rujan) vrlo visokim temperaturama koje su obilježile subotnje poslijepodne, središte Marijanaca vrvjelo je gostima i domaćinima koji su se i ove godine potrudili sve vrhunski pripremiti: kako za sudionike natjecanja u kuhanju fiš-paprikaša, tako i za goste koji su stigli u Marijance kušati odličan fiš, šarana na rašljama, ili pak uživati u dobroj zabavi Tamburaškog sastava Čokanj, zabavnim sadržajima za najmlađe ili pak šarolikoj ponudi trgovačkih šatora i osvježavajućih pića. Ove godine je sponzor manifestacije, tvrtka Krnjak d.o.o. za Fišijadu u Marijancima osigurala i donirala 480 kilograma ribe. Od te količine za fiš-paprikaš “otišlo je” 150 kilograma ribe od čega je tijekom poslijepodneva od 13 sati ukupno skuhano oko 400 porcija fiš paprikaša koji se konzumirao pod velikim šatorom ili za ponijeti. Uz fiš-paprikaš se serviralo i tijesto kojeg je skuhano više od 30 kilograma, a posebna poslastica bio je vrhunski pripremljen šaran na rašljama čijih se 240 polovica prodalo u vrlo kratkom vremenu. Sredstva od prodaje donirane ribe, ribiči će usmjeriti za realizaciju planiranih aktivnosti koje uključuju nastavak uređenja i opremanja Ribičkog doma u Kunišincima, za nastavak uređenja i održavanja ribnjaka Plosna, a dio novca će biti usmjeren za natjecateljske aktivnosti mladih ribiča. U natjecateljskom dijelu Fišijade sudjelovalo je 25 natjecateljskih ekipa iz svih dijelova Slavonije i Baranje. Za svakog natjecatelja organizatori su osigurali 3 kilograma ribe, kruh, porcije i stol za 8 osoba, a svatko od njih ovaj je riblji specijalitet pripremao prema vlastitoj recepturi. Stručni žiri je nakon kušanja svakog od pripremljenih uzoraka odlučio da je najbolji fiš skuhala Udruga Vrećari Viljevo. Na drugo mjesto plasirao se KUD Seljačka sloga Baranjsko Petrovo Selo, a na treće Mirko Dorkić. Svim sudionicima i najboljim kuharima priznanja i bogate nagrade dodijelio je predsjednik ŠRU Plosna, Nikola Alšić, a na toga je uslijedila odlična zabava do ranih jutarnjih sati.