Home » DVA VIJEĆNIKA NEZAVISNE LISTE IVANA MESAROŠA I VIJEĆNICI HDZ-a U OPĆINSKOM VIJEĆU MARIJANACA POTPISALI SPORAZUM O ZAJEDNIČKOJ PROGRAMSKOJ SURADNJI U OVOM MANDATU

Prijedlozi i pitanja

Poštovani posjetitelji,
ukoliko imate kakvih prijedloga ili pitanja vezanih za Web stranice ili Općinu Marijanci bilo bi nam drago da ih podijelite s nama te Vas molimo da ih šaljete putem kontakt obrasca.

DVA VIJEĆNIKA NEZAVISNE LISTE IVANA MESAROŠA I VIJEĆNICI HDZ-a U OPĆINSKOM VIJEĆU MARIJANACA POTPISALI SPORAZUM O ZAJEDNIČKOJ PROGRAMSKOJ SURADNJI U OVOM MANDATU

S novom većinom do stabilnosti i zajedništva

Dva vijećnika Općine Marijanci izabrani na lokalnim izborima 2021. godine s Nezavisne liste Ivana Mesaroša: Ivan Mesaroš i Davor Jurkić te vijećnici HDZ-a: Kruno Belošević, Nikola Pandurić, Ana Alšić i Ana Mužar Dubrović, potpisali su u srijedu 30.studenog u prostorima Općine Marijanci Sporazum o zajedničkoj programskoj suradnji u mandatu 2021. – 2025. godine.

Potpisivanje ovog Sporazuma znači da svi potpisnici istog Sporazuma svjesno i nedvosmisleno, danom potpisa istog, prekidaju sa bilo kakvim dosadašnjim koalicijskim djelovanjem u Općinskom vijeću Općine Marijanci te postaju nova većina u Općinskom vijeću.

Sporazum je sklopljen u svrhu gospodarskog, kulturnog, socijalnog i društvenog razvoja Općine

Marijanci, a potpisnici ovog Sporazuma su se obvezali i da će se zalagati za transparentnost Općinskog proračuna i racionalno trošenje proračunskih sredstava. Također, temeljem ovog Sporazuma utvrđuje se da predsjednika Općinskog vijeća i njegovog potpredsjednika čine potpisnici Sporazuma na način da predsjednika predlaže Nezavisna lista Ivana Mesaroša, a potpredsjednika Hrvatska demokratska zajednica. Osim zajedničkog djelovanja, suglasno će se donositi i sve odluke u Općinskom vijeću.

S tim u skladu, u svrhu bolje i konstruktivne suradnje održavat će se koordinacijski sastanci po potrebi, a najmanje prije svake sjednice Općinskog vijeća koje će sazivati izabrani predsjednik Općinskog vijeća. Kršenje bilo koje odredbe ovog Sporazuma bit će osnova za raskid Sporazuma, a u slučaju kršenja, odgovornost će biti na prekršitelju. Sporazum je stupio na snagu danom potpisa svih stranaka te će se isti javno objaviti i o suradnji će se izvještavati javnost.

Na popisu prioriteta djelovanja nove većine u Vijeću Općine Marijanci nalazi se izgradnja komunalne i ulaganje u društvenu infrastrukturu, razvijanje sustava vodoopskrbe i odvodnje, poljoprivrede i gospodarstva, te posebno otvaranje općinskog komunalnog poduzeća s obzirom da se ustrojem učinkovite komunalne službe želi podići veća razina kvalitete komunalne usluge cijele zajednice. Nastavit će se i u smjeru ulaganja u predškolski odgoj, zaustavljanja depopulacije provođenjem demografskih mjera, ali i razvijanja svih ostalih oblika društvene nadogradnje.

Uz kulturu i društvene djelatnosti, zaštitu okoliša i upravljanja imovinom, visoko na ljestvici prioriteta u narednom razdoblju bit će i pronalaženje rješenja i financija za unapređenje sporta i sportske infrastrukture.

“Konkretno to znači da stanovnici u narednim godinama mogu očekivati stabilan i miran rad Vijeća u suradnji s načelnikom koji svatko sa svojim ovlastima u pozitivnom ozračju pridonose da se Općina razvija u ugodno mjesto za život i razvoj svakog pojedinca i zajednice. Dinamika realizacije projekata kao i do sada uvelike će ovisiti o prolaznosti projekata na Fondovima EU, natječajima i javnim pozivima državnih i županijskih institucija,” prokomentirao je s neskrivenim optimizmom i zadovoljstvom načelnik Općine Darko Dorkić u povodu potpisivanja Sporazuma.

Predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Kruno Belošević, pozdravio je potpisivanje ovog Sporazuma rekavši kako vjeruje kako će on doprinijeti da se u budućnosti sve Odluke od interesa za Općinu donose dogovorno i u suglasju. “Mala smo općina i upravo zbog toga zajedništvo i rad na dobrobit svih neophodni su nam kako bismo mogli ići naprijed”, kazao je Belošević čiji stav dijele i ostali vijećnici HDZ-a, potpisnici ovog Sporazuma.

Ivan Mesaroš, predsjednik Općinskog vijeća i nositelj Liste birača Ivana Mesaroša nakon potpisivanja Sporazuma je rekao: “Iskreno vjerujem da će ovaj Sporazum donijeti potrebnu stabilnost Općini Marijanci kako bi se pokrenuli novi projekti, uspješno završili postojeći te isto tako realizirale i osmislile nove mjere za poboljšanje kvalitete života naših mještana. Također vjerujem da će Sporazum pridonijeti smanjenju nepotrebnih tenzija i napetosti između naših sela, jer ipak smo mi mala sredina, svi se poznajemo i družimo zajedno i tu smo odlučili ostati i živjeti sa svojim obiteljima, a samo razumnim ponašanjem možemo ići naprijed.”

Arhiva članaka

PORTAL OTVORENIH PODATAKA

Skip to content