Vijeće Općine

Na izborima za predstavnike lokalne i područne samouprave 2017. godine izabrani su sljedeći članovi Vijeća Općine Marijanci:

 1. Danko Šargač (HDZ) – predsjednik,
 2. Josip Dukmenić (HDZ) – zamjenik predsjednika,
 3. Ana Alšić (HDZ) – član,
 4. Ana Mužar (HDZ) – član,
 5. Kruno Belošević (HDZ) – član,
 6. Miroslav Bočkinac (HDZ) – član,
 7. Ksenija Savić (HDZ) – član,
 8. Darko Bočkinac (HNS, HSS, HSU) – član,
 9. Domagoj Ivanišić (HNS, HSS, HSU) – član,
 10. Alen Babić (HNS, HSS, HSU)) – član,
 11. Sandra Oršikić-Stanković (HSP) – član.

Općinsko vijeće je predstavničko tijelo građana i tijelo lokalne samouprave koje donosi akte u okviru djelokruga Općine te obavlja i druge poslove u skladu sa Ustavom, zakonom i Statutom. Ako zakonom ili drugim propisom nije određeno nadležno tijelo za obavljanje poslova iz samoupravnog djelokruga, poslovi i zadaće koje se odnose na uređivanje odnosa iz samoupravnog djelokruga u nadležnosti su općinskog vijeća, a izvršni poslovi i zadaće su u nadležnosti općinskog načelnika.

Način rada općinskog vijeća uređen je Poslovnikom Općinskog Vijeća a prava i obveze kao i poslovi koje obavljaju članovi vijeća navedeni su u Statutu Općine Marijanci.

ODRŽANA 3. – SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

08. rujna 2017. godine u Društvenom domu u Marijancima sa početkom u 11,00 sati održana je svečana sjednica općinskog vijeća Općine Marijanci povodom obilježavanja dana Općine Marijanci odnosno blagdana Male Gospe. Sjednici je prethodilo polaganje cvijeća i paljenje svijeća načelnika Općine Marijanci Darka Dorkića sa suradnicima na spomeniku poginulim braniteljima u Domovinskom ratu sa područja Općine Marijanci. Sama svečana sjednica započela je intoniranjem himne Repubike Hrvatske od strane tamburaškog sastava KUD-a “Slavonska vila” Marijanci – Kunišinci, te minutom šutnje. Predsjedavajući Danko Šargač je nakon ovoga pozdravio sve nazočne goste, te predstavnike gospodarstvenika i udruga sa područja Općine Marijanci. Nakon pozdrava uslijedio je kratak plesni i instrumentalni program KUD-a a zatim se skupu kao domaćin obratio načelnik Općine Marijanci Darko Dorkić. Napravio je kratki rezime svega učinjenog u protekloj godini te naglasio zaključak kako je ovo zasigurno najuspješnija godina u povijesti poslovanja općine koja se očituje nizom realizirani projekata te pozitivnim poslovnim rezultatom na kraju godine.

Nakon načelnika skupu se u ime susjednih gradova i općina obratio gradonačelnik Grada Donjeg Miholjca gospodin Goran Aladić, te u ime Osječko – Baranjske županije zamjenik župana gospodin Goran Ivanović koji su čestitali načelniku i suradnicima na svim uspjesima u tijeku godine te zaželjeli daljnje uspjehe u narednom razdoblju.

Posljednji se skupu obratio Tajnik u Ministarstvu obrane Repbulike Hrvatske gospodin Tomislav Ivić te napomenuo dugogodišnju suradnju sa načelnikom Općine Marijanci pohvalivši njegov rad i rad njegovih suradnika te također zaželio puno uspjeha u narednom mandatu.

Nakon govora Tomislava Ivića predsjedavajući Danko Šargač zaključio je svečanu sjednicu te pozvao sve nazočne na obilazak novootvorene područne osmogodišnje škole u Marijancima te na svečani ručak u sali Društvenog doma u Marijancima.

 

 

 

ODRŽANA I. KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE MARIJANCI, SAZIV: 2017.-2021.

U ponedjeljak 12. lipnja 2017. godine sa početkom u 19,00 sati održana je I. konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Marijanci, saziv 2017.-2021. godine. Sjednicu je otvorio ovlašteni predstavnik Ureda državne uprave, gospodin Branko Matijević koji je utvrdio kvorum odnosno da je na sjednici prisutno 9 od 11 izabranih vijećnika. Na sjednici su izabrani članovi Mandatne komisije i Komisije za izbor i imenovanje. Također izabrani su i novi-stari predsjednik i zamjenik predsjednika Općinskog vijeća odnosno Danko Šargač i Josip Dukmenić. Načelnik Općine Marijanci Darko Dorkić čestitao je svim vijećnicima koji su prisegnuli na dužnost te istakao kako se nada budućoj uspješnoj suradnji u radu Općinskog vijeća. Cjelokupna sjednica održana je u svečanoj i dostojanstvenoj atmosferi a prva radna sjednica vijeća najavljena je već za početak mjeseca srpnja.

 

Sjednice Općinskog vijeća, saziv 2017.-2021.

PRORAČUN OPĆINE MARIJANCI ZA 2018. GODINU

II. IZMJENE I DOPUNE PRORAČUNA OPĆINE MARIJANCI ZA 2017. GODINU

POLUGODIŠNJI OBRAČUN PRORAČUNA ZA RAZDOBLJE 01.01.-30.06.2017.

I. IZMJENE I DOPUNE PRORAČUNA ZA 2017. GODINU

OBRAČUN PRORAČUNA ZA 2016. GODINU

PRORAČUN ZA 2017. GODINU

IZMJENE I DOPUNE PRORAČUNA ZA 2016. GODINU

GODIŠNJE IZVRŠENJE PRORAČUNA ZA 2015. GODINU:

PRORAČUN OPĆINE MARIJANCI 2016. GODINE:

 Sjednice općinskog vijeća, saziv: 2013.-2017.

ARHIVA “SLUŽBENIH GLASNIKA” OPĆINE MARIJANCI:

1998. godina, 1999. godina, 2000. godina, 2001. godina, 2002. godina, 2004. godina, 2005. godina, 2006. godina, 2007. godina, 2008. godina, 2009. godina, 2010. godina, 2011. godina, 2012. godina, 2013. godina, 2014. godina, 2015. godina

 

SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE MARIJANCI 2016. GODINE

 

 

Dana 08.09. (Blagdan Male Gospe) obilježili smo Dan Općine Marijanci koji je započeo Svetom misom u župnoj crkvi sv. Petra i Pavla u Marijancima nakon koje je čelništvo općine položilo cvijeće i zapalilo svijeće na spomeniku poginulim braniteljima Domovinskog rata na području Općine Marijanci. Nakon toga slijedilo je otvaranje radova katastarske izmjere k.o. Kunišinci.

 Svečana sjednica započela je u 13:00 sati. Nakon pozdravljanja gostiju od strane predsjednika općinskog vijeća Općine Marijanci Danka Šargača, uvodni govor održao je načelnik Općine Marijanci Darko Dorkić. Slijedio je govor župana Vladimira Šišljagića. Načelnik Općine Podravska Moslavina Zdravko Šimara održao je govor kao predstavnik susjednih općina i gradova dok je završnu riječ imao gradonačelnik grada Valpova te saborski zastupnik Leon Žulj.

 

 Po zavšetku sjednice obavljen je kratak obilazak gradilišta odvodnje Marijanci – Kunišinci te održan je svečani domjenak u Društvenom domu Marijanci.

 

 

SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE MARIJANCI 2015. GODINE

Prije same svečane sjednice Općine Marijanci načelnik Darko Dorkić zajedno sa suradnicima položio je vijenac i zapalio svijeću na spomenik poginulim braniteljima.

Nakon polaganja vijenca uslijedio je doček gostiju ispred društvenog doma u Marijancima, te pozdrav gostiju sa načelnikom i vijećnicima.

 

 

 

 

 

Osim načelnika i gradonačelnika susjednih općina i gradova te predstavnika javnih ustanova i općinskih udruga, na sjednici su prisustvovali i neki visoki državni dužnosnici kao što su podpredsjednik hrvatskog sabora Vladimir Šeks, ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić, državni tajnik ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Zdravko Krmek te saborski zastupnici Nevenka Majdenić i Josip Salapić.

 

Svečanu sjednicu vijeća Općine Marijanci otvorila je predsjednica vjeća Ksenija Savić koja je nakon pozdrava nazočnima i odslušane državne himne upoznala nazočne sa dnevnim redom. Prvu točku dnvenog reda sjednice imao je načelnik Općine Marijanci Darko Dorkić koji je goste upoznao sa svim tekućim i završenim kapitalnim projektima te planiranim investicijama kao i ostalim poslovima koje je općina uspješno odradila u protekloj godini.

 

 

Po završetku izglaganja načelnika za govornicu su redom pozivani: sborska zastupnica Nevenka Majdenić, državni tajnik Zdravko Krmek, ministar Tomislav Ivić te podpredsjednik sabora Vladimir Šeks koji su sa zadovoljstvom govorili o realiziranim projektima i odrađenim poslovima na području Općine Mrijanci u proteklom razdoblju.

 

 

 

 

 

 

Svi govornici naglasili su ključ uspjeha svih kapitalnih projekata na ovom prostoru a to je izvrsna suradnja lokalnog čelništva sa središnjom državnom vlasti odnosno Vladom Republike Hrvatske.

 

 

 

 

Nakon svih govornika riječ je ponovno preuzeo načelnik Darko Dorkić koji je prezentacijom pod nazivom “Vodoopskrba Općine Marijanci” predstavio ovaj opsežni projekt, njegov tijek i konačni završetak te su po završetku prezentacije podijeljene zahvalnice državnim dužnostnicima,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ali i svima ostalima koji su svojim radom pridonijeli razvoju i boljitku Općine Marijanci kao što su:

Gradonačelnik grada Belišća Zvonko Borić

Direktor poduzeća “Kombel” d.o.o. Slavko Marjančević

Voditelj odjela za investicije u poduzeću “Kombel” d.o.o. Siniša Peterlić

Direktor VGO Osijek Zoran Đuroković

Direktor Miholjačkog poduzetničkog centra Valent Poslon

Sam kraj svečane sjednice obilježila je ceremonija povodom završetka projekta vodoopskrbe Općine Marijanci te otvaranje radova u okviru projekta EIB II.