Vijeće Općine

Na izborima za predstavnike lokalne i područne samouprave 2013. godine izabrani su sljedeći članovi Vijeća Općine Marijanci:

 1. Danko Šargač (HDZ) – predsjednik,
 2. Josip Dukmenić (HSS) – zamjenik predsjednika,
 3. Željko Pandurić (HDZ) – član,
 4. Mario Tušek (HDZ) – član,
 5. Franjo Sudar (HDZ) – član,
 6. Miroslav Bočkinac (HDZ) – član,
 7. Željko Stanić (HNS) – član,
 8. Vlado Perković (HNS) – član,
 9. Antonija Pandurić (HDSSB) – član,
 10. Antonio Majdenić (HDSSB) – član,
 11. Alen Babić (HSP) – član.

Općinsko vijeće je predstavničko tijelo građana i tijelo lokalne samouprave koje donosi akte u okviru djelokruga Općine te obavlja i druge poslove u skladu sa Ustavom, zakonom i Statutom. Ako zakonom ili drugim propisom nije određeno nadležno tijelo za obavljanje poslova iz samoupravnog djelokruga, poslovi i zadaće koje se odnose na uređivanje odnosa iz samoupravnog djelokruga u nadležnosti su općinskog vijeća, a izvršni poslovi i zadaće su u nadležnosti općinskog načelnika.

Način rada općinskog vijeća uređen je Poslovnikom Općinskog Vijeća a prava i obveze kao i poslovi koje obavljaju članovi vijeća navedeni su u Statutu Općine Marijanci.

I. IZMJENE I DOPUNE PRORAČUNA ZA 2017. GODINU

OBRAČUN PRORAČUNA ZA 2016. GODINU

PRORAČUN ZA 2017. GODINU

IZMJENE I DOPUNE PRORAČUNA ZA 2016. GODINU

GODIŠNJE IZVRŠENJE PRORAČUNA ZA 2015. GODINU:

PRORAČUN OPĆINE MARIJANCI 2016. GODINE:

 Sjednice općinskog vijeća

ARHIVA “SLUŽBENIH GLASNIKA” OPĆINE MARIJANCI:

1998. godina, 1999. godina, 2000. godina, 2001. godina, 2002. godina, 2004. godina, 2005. godina, 2006. godina, 2007. godina, 2008. godina, 2009. godina, 2010. godina, 2011. godina, 2012. godina, 2013. godina, 2014. godina, 2015. godina

 

SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE MARIJANCI 2016. GODINE

 

 

Dana 08.09. (Blagdan Male Gospe) obilježili smo Dan Općine Marijanci koji je započeo Svetom misom u župnoj crkvi sv. Petra i Pavla u Marijancima nakon koje je čelništvo općine položilo cvijeće i zapalilo svijeće na spomeniku poginulim braniteljima Domovinskog rata na području Općine Marijanci. Nakon toga slijedilo je otvaranje radova katastarske izmjere k.o. Kunišinci.

 Svečana sjednica započela je u 13:00 sati. Nakon pozdravljanja gostiju od strane predsjednika općinskog vijeća Općine Marijanci Danka Šargača, uvodni govor održao je načelnik Općine Marijanci Darko Dorkić. Slijedio je govor župana Vladimira Šišljagića. Načelnik Općine Podravska Moslavina Zdravko Šimara održao je govor kao predstavnik susjednih općina i gradova dok je završnu riječ imao gradonačelnik grada Valpova te saborski zastupnik Leon Žulj.

 

 Po zavšetku sjednice obavljen je kratak obilazak gradilišta odvodnje Marijanci – Kunišinci te održan je svečani domjenak u Društvenom domu Marijanci.

 

 

SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE MARIJANCI 2015. GODINE

Prije same svečane sjednice Općine Marijanci načelnik Darko Dorkić zajedno sa suradnicima položio je vijenac i zapalio svijeću na spomenik poginulim braniteljima.

Nakon polaganja vijenca uslijedio je doček gostiju ispred društvenog doma u Marijancima, te pozdrav gostiju sa načelnikom i vijećnicima.

 

 

 

 

 

Osim načelnika i gradonačelnika susjednih općina i gradova te predstavnika javnih ustanova i općinskih udruga, na sjednici su prisustvovali i neki visoki državni dužnosnici kao što su podpredsjednik hrvatskog sabora Vladimir Šeks, ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić, državni tajnik ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Zdravko Krmek te saborski zastupnici Nevenka Majdenić i Josip Salapić.

 

Svečanu sjednicu vijeća Općine Marijanci otvorila je predsjednica vjeća Ksenija Savić koja je nakon pozdrava nazočnima i odslušane državne himne upoznala nazočne sa dnevnim redom. Prvu točku dnvenog reda sjednice imao je načelnik Općine Marijanci Darko Dorkić koji je goste upoznao sa svim tekućim i završenim kapitalnim projektima te planiranim investicijama kao i ostalim poslovima koje je općina uspješno odradila u protekloj godini.

 

 

Po završetku izglaganja načelnika za govornicu su redom pozivani: sborska zastupnica Nevenka Majdenić, državni tajnik Zdravko Krmek, ministar Tomislav Ivić te podpredsjednik sabora Vladimir Šeks koji su sa zadovoljstvom govorili o realiziranim projektima i odrađenim poslovima na području Općine Mrijanci u proteklom razdoblju.

 

 

 

 

 

 

Svi govornici naglasili su ključ uspjeha svih kapitalnih projekata na ovom prostoru a to je izvrsna suradnja lokalnog čelništva sa središnjom državnom vlasti odnosno Vladom Republike Hrvatske.

 

 

 

 

Nakon svih govornika riječ je ponovno preuzeo načelnik Darko Dorkić koji je prezentacijom pod nazivom “Vodoopskrba Općine Marijanci” predstavio ovaj opsežni projekt, njegov tijek i konačni završetak te su po završetku prezentacije podijeljene zahvalnice državnim dužnostnicima,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ali i svima ostalima koji su svojim radom pridonijeli razvoju i boljitku Općine Marijanci kao što su:

Gradonačelnik grada Belišća Zvonko Borić

Direktor poduzeća “Kombel” d.o.o. Slavko Marjančević

Voditelj odjela za investicije u poduzeću “Kombel” d.o.o. Siniša Peterlić

Direktor VGO Osijek Zoran Đuroković

Direktor Miholjačkog poduzetničkog centra Valent Poslon

Sam kraj svečane sjednice obilježila je ceremonija povodom završetka projekta vodoopskrbe Općine Marijanci te otvaranje radova u okviru projekta EIB II.