Home » Naselja » Marijanci

Prijedlozi i pitanja

Poštovani posjetitelji,
ukoliko imate kakvih prijedloga ili pitanja vezanih za Web stranice ili Općinu Marijanci bilo bi nam drago da ih podijelite s nama te Vas molimo da ih šaljete putem kontakt obrasca.

Marijanci

Najveće naselje a ujedno i općinsko središte od 1993. godine. Prema popisu stanovništva iz 2011. u Marijancima živi 844 stanovnika u 268 kućanstava. Od gospodarskih subjekata treba izdvojiti firme “Matakovo” d.o.o., “Marijančanka” d.o.o. i farmu “Salaš” za koje se može reći da su nositelji zapošljavanja i gospodarskog razvoja u ovom naselju. Od udruga u selu djeluju NK Hajduk, DVD Marijanci, KUD Slavonska Vila Marijanci-Kunišinci, udruga mladih te Lovačko društvo Jelen. Naselje Marijanci su ujedno i Župa sv. Petra i Pavla kojoj kao filijala pripada i naselje Kunišinci dok se istoimena župna crkva sv. Petra i Pavla s gotičkim portalom na južnim vratima iz 14. ili 15. stoljeća nalazi na listi zaštićenih kulturnih dobara Ministarstva kulture. Marijanci kao naselje po privi puta se spominje u knjigama župe u XIV. stoljeću i prikupljanju crkvenog poreza. U tadašnjoj župi Blažene Djevice Marije (1333.-1334.) stolovao je župnik Dionizije. U srednjem vijeku Marijanci su pripadali pečujskoj (Pecs,Republika Mađarska) biskupiji, a danas đakovačko-srijemskoj. Prema tadašnjem Srednjovjekovnom političkom uređenju selo je smješteno u križevačku županju, a unutar te županije područje Marijanaca upravljao je vlasnik Subotice. Nedaleko od Marijanaca postoji lokalitet na kojem se nalazila Keltska utvrda iz I. stoljeća poslije Krista. Na lokalitetu su izvršena sondiranja te je utvrđeno da je naselje odnosno utvrda postojala 20-tak godina prema pronađenim nalazima i sloju na kojem se nalaze ostaci.

ADVENT U MARIJANCIMA 2022.

Blagdanska čarolija na Trgu

Za još jedan čarobni blagdanski ugođaj u središtu Marijanaca u vremenu došašća i ove se godine pobrinuo KUD “Slavonska vila” Marijanci – Kunišinci koji je u subotu 17. prosinca na Trgu Svetog Petra i Pavla organizirao manifestaciju pod nazivom Advent u Marijancima.
Poput mnogi drugih događanja ovog prosinca, i ova je terminski počela nešto kasnije zbog odigravanja finalne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva, no unatoč tome nije ništa izgubila na bogatstvu i kvaliteti ponuđenih sadržaja. U sklopu iste manifestacije koja je poprimila tradicionalni karakter, upriličeno je paljenje 4.adventske svijeće te priredba “Ususret Božiću” koja je održana u Društvenom domu, a na kojoj su nastupili mališani iz Dječjeg vrtića Pinokio Marijanci, Osnovne škole Matija Gubec Magadenovac – Područne škole Marijanci, te članovi KUD-a Slavonska vila Marijanci – Kunišinci. Tijekom 45 – minutne priredbe, izvođači su maštovitim pjesmama, recitacijama, plesovima i igrokazima razgalili srca prisutnih posjetitelja, mahom roditelja, djedova i baka te rodbine i prijatelja kojih su ih pozorno snimali i fotografirali i redovito nagrađivali velikom pljeskom. Na svoj specifičan način poslali su božićne poruke te još jednom pokazali u čemu je stvarna bit ovog velikog kršćanskog blagdana. Za tako veliki trud i duge pripreme, najmlađi izvođači bili su i prigodno nagrađeni: poklon-paketima koje im je u prostorima Dječjeg vrtića uručio osobno Djed Božićnjak. Njemu je pak, poklone za mališane iz vrtića pripremila i osigurala Općina Marijanci, želeći tako svoj djeci u općini uljepšati i obogatiti blagdane. No, tu Advent u Marijancima nije završio.
Za gotovo 500-tinjak posjetitelja koliko je ove godine stiglo na Advent, štandove sa svojim autohtonim proizvodima i rukotvorinama na lampicama osvjetljenom Trgu izložilo je 6 OPG-ova s područja Općine prikazavši tako šarolikost i kvalitetu rukotvorina i proizvoda koje nudi ova sredina, dok su štandovi Udruge mladih STRUG Marijanci, KUD-a Slavonska vila te DVD-a Čamagajevci mamili domaćim gastro-specijalitetima. Pravi užitak za nepce uz neodoljive mirise i arome, pružale su pečene kobasice, lepinje, fritule, domaći kolači i “popečen kruv s mašću i paprikom” koji je nostalgično vraćao u dane djetinjstva i neka prošla vremena. Hladnu večer grijao je topli čaj i drugi ponuđeni napici, a za dobru atmosferu pobrinuo se Tamburaški sastav SMiB. GALERIJA FOTOGRAFIJA

ADVENT U MARIJANCIMA

Blagdanski dani uz pjesmu i druženje

Red druženja, red pjesme, red gastronomskih delicija i red najboljih domaćih proizvoda – najkraći je opis prekrasne 4.adventske nedjelje koja je 19 prosinca na poseban način obilježena u središtu Marijanaca. Ovdje je naime, nastavljajući lijepu započetu tradiciju adventskog okupljanja u radosnom iščekivanju Božića, KUD „Slavonska vila“ Marijanci – Kunišinci, na Trgu Svetog Petra i Pavla organizirao program pod nazivom „Advent u Marijancima“ koji je okupio mnoštvo posjetitelja iz svih dijelova Općine Marijanci.

Uz paljenje 4.adventske svijeće na velikom adventskom vijencu u kojem su sudjelovala i djeca iz Dječjeg vrtića Pinokio Marijanci, bio je upriličen i dolazak Djeda Božićnjaka, koji niti ovoga puta nije došao praznih ruku već se pobrinuo kako slatkim paketićima najmlađima uljepšati predblagdanske dane. Domaćini su se potrudili i da nitko ne bude gladan i žedan, pa su se tako Trgom u nedjeljno predvečerje širili neodoljivi mirisi i arome pečenih i kuhanih gastro-delicija poput kobasica, kuhanog vina, čaja, svježeg peciva… A sve to uz zvuke Tamburaškog sastava „Zlatne godine“.

„Advent u Marijancima“ za sve posjetitelje bio je ujedno i odlična prilika da se upoznaju s proizvodnim asortimanom i ponudom OPG-ova s područja Općine Marijanci, ali i rukotvorinama domaćih kreativaca koji su se ogledali kroz najmaštovitije uporabne i ukrasne predmete. Nezaobilazna atrakcija bila je i velika okićena jelka u obnovljenom središtu mjesta, ali i nove jaslice kojima se u Marijancima čuva duga tradicija proslave slavonskog Božića.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić posjetio Općinu Marijanci

Župan osječko-baranjski Ivan Anušić u petak 23. travnja posjetio je Općinu Marijanci gdje je obišao gradilište nastavno-sportske dvorane koja se gradi uz zgradu Područne škole Marijanci. To je jedna od aktualnih županijskih investicija, do sada su obavljeni radovi u vrijednosti 4,6 milijuna kuna, dok je ukupna vrijednost investicije 5,8 milijuna kuna. Naime, riječ je o jednodijelnoj sportskoj dvorani koja će sa školom i vanjskim igralištem tvoriti jedinstveni odgojno-obrazovni kompleks.

„Jedan od najvećih projekata koje Osječko-baranjska županija sufinancira na području Općine Marijanci svakako je izgradnja ove sportske dvorane. Uz to, Županija je sufinancirala i obnovu Područne škole u Črnkovcima iznosom od 450.000 kuna, proveli smo projekt dostupnije primarne zdravstvene zaštite u sklopu koje je obnovljena zgrada ambulante u Črnkovcima u čega je uloženo 260.000 kuna, a tu je i rekonstrukcija i održavanje županijskih cesta na području Općine u vrijednosti 3 milijuna kuna. Time dolazimo do toga da je Osječko-baranjska županija u protekle četiri godine investirala oko osam milijuna kuna u Općinu Marijanci, prije svega u projekte s područja zdravstva, obrazovanja i cestovne infrastrukture. Vjerujem da ćemo uspješnu suradnju nastaviti u budućnosti kako bismo ostvarili zadani cilj, a to je ravnomjeran razvoj svih mjesta u Osječko-baranjskoj županiji“, poručio je u Marijancima župan Ivan Anušić.

Načelnik Darko Dorkić istaknuo je da Općina Marijanci ostvaruje najveći investicijski ciklus u svojoj povijesti.

„Želim pohvaliti suradnju s Osječko-baranjskom županijom u protekle četiri godine. Izgrađena nastavno-sportska dvorana bila je jedan od prioriteta za našu Općinu, a ona je na naše zadovoljstvo i realizirana. U proteklom razdoblju imali smo oko 40 milijuna kuna investicija, od čega su 30 milijuna kuna bespovratna sredstva Europske unije, a najvažniji projekti su rekonstrukcija i dogradnja Vatrogasnog doma te dječjeg vrtića u Marijancima koji će biti spreman za cjelodnevni boravak djece, ukupne vrijednosti oko 6 milijuna kuna. U naselju Črnkovci provodimo rekonstrukciju Vatrogasnog i Društvenog doma vrijednosti 9 milijuna kuna, a započeli smo i izgradnju kanalizacije, za što smo također povukli značajna sredstva iz Europske unije“, istaknuo je načelnik Dorkić.

Branko Belcar, ravnatelj Osnovne škole Matija Gubec Magadenovac u čijem sastavu djeluje Područna škola Marijanci, naglasio je kako je zahvaljujući Osječko-baranjskoj županiji i županu Ivanu Anušiću izgrađena osmogodišnja Područna škola u Marijancima, a pred otvaranjem je nova nastavno-sportska dvorana ukupno vrijedna više od 5 milijuna kuna. Inače, nastavu u Područnoj školi u Marijancima pohađa 98 učenika od prvog do osmog razreda.

Za završetak parkirališta i rasvjete u Marijancima 300.000 kuna

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak u petak 5.ožujka u Osijeku je čelnicima općina i gradova s područja Osječko-baranjske županije uručila 41 ugovor ukupne vrijednosti 11,5 milijuna kuna. Riječ je o ugovorima i odobrenim sredstava iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice i Programa podrške regionalnom razvoju namijenjenih za potrebe lokalne zajednice, priopćeno je iz Osječko-baranjske županije.

Istom uručivanju ugovora nazočio je i načelnik Općine Marijanci Darko Dorkić, koji je ovom prigodom dobio ugovor vrijedan 300.000 kuna za financiranje projekta II faze izgradnje parkirališta i javne rasvjete u naselju Marijanci. Zahvaljujući istim sredstvima, Općina Marijanci u narednim će mjesecima završiti isti projekt i tako osigurati optimalan broj parkirališnih mjesta koja su općinskom središtu godinama nedostajala.

Prigodom uručivanja ugovora, osječko-baranjski župan Ivan Anušić poručio je da su projekti održivog i regionalnog razvoja iznimno važni za Osječko-baranjsku županiju, jer su ulaskom Hrvatske u Europsku uniju na raspolaganju sredstva europskih fondova koja se trebaju koristiti, baš kao i nacionalna: za projekte koji se tiču svakodnevnog života, od projekata za domove za starije i nemoćne, vrtiće, škole, sustave aglomeracija i ostale kojima se podiže kvaliteta života stanovnika županije. Dodao je kako je Županija aplicirala dva projekta, odnosno obnovu i dogradnju Doma za starije i nemoćne osobe Beli Manastir te izgradnju školske sportske dvorane u Ivanovcu, a sve ostalo su projekti općina i gradova, i to gotovo svih s područja županije.

Nakon uručenja ugovora ministrica Nataša Tramišak je istaknula da je cilj ovih programa da sve općine i gradovi mogu unaprijediti kvalitetu života na svom području, i to prvenstveno putem male infrastrukture kao što su ceste, javna rasvjeta, dječji vrtići, ulaganja u osnovne škole, domove zdravlja, odnosno u sve što život građana čini kvalitetnijim, a javne usluge dostupnijim.

Uskoro završetak parkirališta u središtu Marijanaca

Građevinska tvrtka Gebruder d.o.o. iz Bizovca kao najpovoljniji izvođač izabrana je prošle godine za realizaciju još jednog značajnog projekta u Općini Marijanci – izgradnju novog parkirališta u središtu Marijanaca.

Zbog obima poslova, ali i vrijednosti investicije koja je procijenjena na oko 1,2 milijuna kuna, radovi se odvijaju u dvije faze tijekom dvije godine. Prošle godine na ovom su projektu izvedeni radovi u vrijednosti od 297.243,78,00 kuna, a početkom ove godine radovi su nastavljeni i u planu je do kraja godine završiti kompletnu investiciju za što su u proračunu predviđena sredstva u iznosu 955.000,00 kuna.

Projektom je predviđeno da Marijanci u središtu mjesta dobiju moderni parking prostor s ulazima iz dvije ulice koji ovom mjestu istinski nedostaje. Na parkingu će na raspolaganju biti 40 parking mjesta za automobile i dva za autobuse kojima će se udovoljiti svim potrebama vozača koji u centar Marijanaca dolaze u ustanove javne namjene, ali i za vrijeme održavanja većih manifestacija u mjestu tijekom cijele godine. Dosada su se naime, vozila nekontrolirano parkirala u pješačkoj zoni i na zelenim površinama, oko crkve i u samom centru mjesta Marijanci što po završetku ovog projekta više neće biti dozvoljeno.

ADVENT U MARIJANCIMA 2019.

KUD „Slavonska vila“ Marijanci-Kunišinci, organizirao je u petak 20. prosinca manifestaciju pod nazivom „Advent u Marijancima“ koja se ove godine održala po treći put u povodu predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana. Društveni dom i ove je godine bio pretijesan da bi primio sve one koji su htjeli uživati u programu pod nazivom „Božićni koncert“ na kojem su nastupili članovi KUD-a „Slavonska vila“ Marijanci – Kunišinci, polaznici Dječjeg vrtića Pinokio Marijanci, te učenici Osnovne škole „Matija Gubec“ Magadenovac, Područne škole Marijanci. Pjesme, plesovi i igrokazi samo su dio prikazanog programa i božićnog ugođaja u kojem su istinski uživali roditelji, djedovi i bake, ali i brojni mještani Marijanaca, a upriličen je i dolazak Djeda Božićnjaka koji je darivao djecu.

Program se nakon toga „preselio“ na Trg Svetog Petra i Pavla na kojem je za brojne posjetitelje na štandovima bila pripremljena bogata gastronomska ponuda domaćih jela, pića i kolača uz kuhano vino i čaj, a sve to bilo je popraćeno glazbenom pratnjom tamburaša Tamburaškog sastava „Zlatne godine“, te izložbom rukotvorina i proizvoda OPG-ova s područja Općine Marijanci.

SPORTSKO – REKREACIJSKI CENTAR MARIJANCI

Projekt „Izgradnja športsko-rekreacijskog centra Marijanci”, jedan je od projekata koji se u bližoj budućnosti planira provoditi na području Općine Marijanci. S obzirom da je riječ o projektu čija se predračunska vrijednost procjenjuje između 7 i 8 milijuna kuna, isti projekt u Općini prije svega namjeravaju provesti prijavom na Natječaj za provedbu Mjere 7. „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“, za Podmjeru 7.4. „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširivanje lokalnih temeljenih usluga za ruralno stanovništvo uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Za ulazak u ovaj veći i zahtjevniji projekt ohrabreni smo činjenicom da smo u ovoj godini već krenuli ili ćemo krenuti u velike projekte koji su prošli u Mjeri 7.4.: projekt DVD-a Marijanci, Društveni i DVD dom u Črnkovcima te rekonstrukcija Dječjeg vrtića te nemamo niti jedan drugi zahtjevniji projekt za nominaciju u idućem razdoblju na ovu Mjeru. Ukoliko se ova Mjera u idućem razdoblju više ne pojavi, s ovim projektom Općina Marijanci spremna je ući u novo programsko razdoblje,“ obrazložio je načelnik Općine Darko Dorkić.

IZGRADNJA PARKIRALIŠTA U MARIJANCIMA

U samom središtu Marijanaca intenzivno se izvode radovi na izgradnji novog parkirališta kakvo ovom općinskom središtu već dugo nedostaje. Vrijednost radova koji se u ovoj godini izvode na ovoj lokaciji iznosi 622.916,25 kuna, koliko će iznositi i vrijednost radova koji će se izvesti u idućoj godini, a ukupna vrijednost projekta iznosi oko 1,2 milijuna kuna. Radove također izvodi građevinska tvrtka Gebruder d.o.o. iz Bizovca kao i na projektu rekonstrukcije ulice Bana Jelačića.

Izgradnja parkirališta na lokaciji u vlasništvu Općine Marijanci izvodit će se u dvije faze, a nakon završetka ovog projekta, Marijanci bi iduće godine u središtu mjesta trebali dobiti moderni parkirališni prostor s 40 parkirnih mjesta za automobile i dva mjesta za autobuse. Parkiralište će imati dva ulaza, odnosno izlaza na dvije ulice i ovim projektom bi se dugoročno trebalo doskočiti problemu nedostatka parkirališnog prostora u središtu Marijanaca gdje se nalaze svi objekti i ustanove javne namjene: od crkve, škole ambulante, zgrade općine, dječjeg vrtića… Također, ovakvo rješenje u budućnosti će omogućiti i preduvjete za planiranje drugačijeg izgleda općinskog središta.

REKONSTRUKCIJA NOGOSTUPA U ULICI J. BANA JELAČIĆA U MARIJANCIMA

U fazi je završetka izgradnja pješačke staze, odnosno rekonstrukcije ulice Bana Jelačića u Marijancima u duljini od 1.070 metara. Riječ je o projektu koji je sufinanciran sredstvima iz Programa ruralnog razvoja s 200.000 kuna, a ukupna vrijednost projekta iznosi 622.916,25 kuna. Radove na projektu čiji se završetak očekuje do konca ove godine izvodi tvrtka Gebruder d.o.o. iz Bizovca.

U sklopu ovih radova u potpunosti će biti promijenjen i rekonstruiran postojeći nogostup star preko 40 godina, nakon čega će stanovnici Jelačićeve dobiti nove asfaltirane pješačke staze s pripadajućim rubnjacima sukladno najnovijim standardima.

 

URUČENI KLJUČEVI STANA NOVOM STOMATOLOGU U MARIJANCIMA

05. siječnja 2018. godine uručeni su ključevi stana u vlasništvu Općine Marijanci voditelju tima stomatološke ordinacije Marijanci dr. Alenu Dudašu. Naime, samim početkom 2018. godine sa radom u punom radnom vremenu svakog dana započeo je novi tim stomatološke ordinacije u Marijancima na čelu kojega se kao voditelj nalazi doktor Alen Dudaš. Zadnja je ovo faza dugo planirane inicijative stambenog smještanja na području Općine Marijanci ovako deficitarnog kadra. Sve je započelo darovanjem Osječko-baranjske županije, zgrade stare škole i pripadajućeg školskog stana Općini Marijanci, nakon čega je Općinsko vijeće Općine Marijanci svojoj odlukom odredilo namjenu stana isključivo za stambeno smještanje stomatologa kojeg je već godinama bilo teško pronaći za rad u ordinaciji Marijanci. Nakon toga u dogovoru sa aktualnim stomatologom stan je Općina Marijanci adekvatno uredila i opremila te su općinski načelnik Darko Dorkić i dr. Alen Dudaš potpisali i Ugovor o davanju na korištenje predmetnog objekta bez naknade, na obostrano zadovoljstvo. Ovim putem želimo novom doktoru – stomatologu dobrodošlicu i ugodan boravak u Općini Marijanci.

ZAVRŠEN PROJEKT IZGRADNJE I REKONSTRUKCIJE PJEŠAČKIH STAZA I JAVNIH POVRŠINA U MARIJANCIMA I ČRNKOVCIMA

IZGRADNJA I REKONSTRUKCIJA PJEŠAČKIH STAZA I JAVNIH POVRŠINA

Dana 10. travnja 2017. godine započeli su radovi na izgradnji i rekonstrukciji pješačkih staza i javnih površina na području Općine Marijanci. Ovaj projekt obuhvaća izgradnju pristupnog pješačkog puta do novoizgrađene osnovne škole u Marijancima te vezano sa time i preasfaltiranje javne površine na Trgu sv. Petra i Pavla u Marijancima, a osim toga izgradit će se i nova pješačka staza do novog dijela mjesnog groblja u Črnkovcima. Izvođač radova je Karašica – Vučica d.d. a vrijednost radova iznosi 528.899,38 kuna.

SVEČANO OTVORENJE OSMOGODIŠNJE ŠKOLE U MARIJANCIMA 25.TRAVNJA 2017.

Prva škola u Marijancima otvorena je 1823.godine. Učenici od petog do osmog razreda zadnjih 40 godina putovali su autobusom na nastavu u Magadenovac koji je 10 kilometara udaljen od Marijanaca.Dana 25.travnja 2017.g otvorena je nova škola, s tisuću četvornih metara prostora, sedam učionica od kojih je jedna informatička s kompletnom najsuvremenijom opremom. Izgrađeno je i sportsko igralište.

90 učenika od jeseni u novu školsku godinu krenuti će u potpuno novim uvjetima.

Projekt je financirala Osječko-baranjska županija, u vrijednosti šest milijuna kuna. Škola je završena prije predviđenog roka.

Preostaju još dvije želje – da nam nadležne institucije prepuste staru školu kako bi je prenamjenili u vrtić, te novu sportsku dvoranu, što je župan Vladimir Šišljagić i obećao, jer su projektna dokumentacija i građevinska dozvola spremne.

BOŽIĆNO – NOVOGODIŠNJI KONCERT 2016.

17. prosinca 2016. godine u Društvenom domu u Marijancima sa početkom u 19,00 sati održan je Božićno – Novogodišnji koncert mlađih dobnih kategorija KUD-a “SLAVONSKA VILA” Marijanci – Kunišinci i djece dječjeg vrtića “PINOKIO” iz Marijanaca.

Koncertu je prethodio mali vatromet na Trgu sv. Petra i Pavla u Marijancima, a svoji prvi nastup imala je najmlađa sekcija tamburaša KUD-a koji su premijerno izveli nekoliko skladbi na samom početku nastupa. Nakon malih tamburaša uslijedio je scenski nastup popularnog zabavljačkog dvojca “Did Tunja i bać Roka” koji su sa nekoliko komičnih skečeva dobro nasmijali posjetitelje u prepunoj sali Društvenog doma.

Sljedeća je na scenu stupila mlađa dobna skupina KUD-a izvodeći plesnu koreografiju plesova Slavonije čiji članovi su nakon plesa izveli niz prigodnih božićnih recitacija.

Na samom kraju koncerta nastupila su i djeca dječjeg vrtića iz Marijanaca sa božićnim igrokazom i recitacijama a svu djecu sudionike koncerta na samom kraju darivao je prisutni Djed Božićnjak.

ZAVRŠENA IZGRADNJA PLATOA I PJEŠAČKE STAZE NA MJESNOM GROBLJU MARIJANCI

Krajem listopada završeni su radovi na rekonstrukciji pješačke staze i izgradnja platoa ispred mrtvačnice gdje će se održavati obredi posljednjeg ispraćaja.

Ukupna vrijednost radova je 202.025,00 kuna. Osječko-baranjska županija sufinancirala je ovaj projekt sa 10.000,00 kuna.

IZGRADNJA PODRUČNE OSMOGODIŠNJE ŠKOLE U MARIJANCIMA PRI SAMOM KRAJU!  (24.10.2016.)

Ličenjem zidova unutrašnjosti objekta i bojanjem fasade započela je i posljednja faza izgradnje područne osmogodišnje osnovne škole u Marijancima. Ovom velikom investicijom koju je financirala Osječko-baranjska županija u prvoj fazi bit će izgrađena škola sa vanjskim igralištem dok je u drugoj fazi planirana izgradnja športske dvorane, te će tako Marijanci i Kunišinci nakon mnogo godina ponovno dobiti osmogodišnju osnovnu školu koja bi sa radom trebala započeti u jesen 2017. godine.

REKONSTRUKCIJA I IZGRADNJA PLATOA I PJEŠAČKE STAZE NA MJESNOM GROBLJU U MARIJANCIMA

Početkom listopada započeli su i radovi na izgradnji platoa za održavanje obreda ispred mrtvačnice te rekonstrukcija pješačke staze na mjesnom groblju u Marijancima. Ukupna vrijednost radova je 202.025,00 kuna a Osječko-baranjska županija sufinancira ovaj projekt sa 10.000,00 kuna.

RADOVI NA REKONSTRUKCIJI ZGRADE NK “HAJDUK” MARIJANCI

10. listopada 2016. godine započeti su radovi na rekonstrukciji objekta na nogometnom igralištu u Marijancima. Investicijom vrijednom 348.798,13 kuna rekonstruirati će se i obnoviti cijeli objekt: izmjena krovišta i betoniranje serklaža iznad dijela objekta, unutarnje uređenje i nova fasada, nova vanjska stolarija i solarni sustav grijanja sanitarne vode. Ovim zahvatom će se jedna derutna građevina pretvoriti u funkcionalan i energetski učinkovit objekt za budući daljnji razvoj sporta u naseljima Marijanci i Kunišinci.


Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Arhiva članaka

PORTAL OTVORENIH PODATAKA

Skip to content