Home » Obrazovanje » VrtićPrijedlozi i pitanja

Poštovani posjetitelji,
ukoliko imate kakvih prijedloga ili pitanja vezanih za Web stranice ili Općinu Marijanci bilo bi nam drago da ih podijelite s nama te Vas molimo da ih šaljete putem kontakt obrasca.

Vrtić

Na području Općine u dva najveća naselja, Črnkovcima i Marijancima, djeluju područni odjeli vrtića “Pinokio”  DonjiMiholjac. U Črnkovcima vrtić broji 23 polaznika pretežito iz Črnkovaca i Bočkinaca koje vodi odgajateljica Zvjezdana Dubrović, dok vrtić u Marijancima sa odgajateljicom Đurđom Kudjeljnjak pokriva naselja Marijance, Kunišince i Čamagajevce a pohađa ga 28-ero djece. Ovi vrtići organizirani su kroz petosatni poludnevni program a radno vrijeme vrtića je od 08,00 sati do 13,00 sati, pri čemu je organiziran slijed aktivnosti na način da osigurava sve dnevne potrebe djece. Okupljanje djece traje do 09,00 sati kada započinje doručak, nakon doručka slijedi odgojno – obrazovni rad prema planu i programu za mješovitu skupinu, te boravak na zraku, šetnje, igre na igralištu ili u dvorištu vrtića. U 12,00 sati djeci je

ponuđena užina, a do 13,00 sati organizirane su različite aktivnosti uz koje djeca dočekuju roditelje prije odlaska iz vrtića.

 

 

 

NATJEČAJ ZA UPIS I JAVNI POZIV ZA UPIS DJECE U PEDAGOŠKU 2020./2021. GODINU

 

OPĆINE MARIJANCI, VILJEVO, PODRAVSKA MOSLAVINA I GRAD DONJI MIHOLJAC POTPISALI SPORAZUM O SURADNJI I FINANCIRANJU RADA DJEČJEG VRTIĆA PINOKIO DONJI MIHOLJAC

U prostorima Gradske uprave u Donjem Miholjcu u utorak 16.ožujka održana je svečanost potpisivanja Sporazuma o zajedničkoj suradnji i financiranju rada Dječjeg vrtića Pinokio Donji Miholjac. Kako je na početku svečanosti pojasnila pročelnica Grada Donjeg Miholjca Sanja Hatvalić, ovim Sporazumom reguliraju se međusobna prava i obveze potpisnika Sporazuma vezano uz priključenje novoizgrađenih dječjih vrtića u Općinama Marijanci, Podravska Moslavina i Viljevo Dječjem vrtiću Pinokio Donji Miholjac koji mu je osnivač i čiji je proračunski korisnik.

Gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem ovog dokumenta koji se priprema duže vrijeme, a koji za krajnji cilj ima smanjenje troškova poslovanja. Pozdravio je to i zbog činjenice što je ovdje na djelu udruživanje više jedinica lokalne samouprave zbog zajedničkog interesa. „Vrtić Pinokio će u ovom slučaju biti krovna institucija koja će osiguravati rad vrtića, a lokalna samouprava će biti ta koja će sufinancirati rad vrtića. Smanjenje troškova ogledat će se u prvom redu kroz usluge zajedničke službe koja će raditi za sve vrtiće koji su u sastavu vrtića Pinokio. Smatram da je ovo dobar početak i da trebamo razmatrati i razmišljati i o drugim modalitetima i mogućnostima gdje nam se ukaže prilika, da se na ovaj način udružujemo i smanjujemo troškove gdje god je to moguće“, poručio je prvi čovjek Grada Donjeg Miholjca dodavši kako će novim ustrojem Dječji vrtić Pinokio imati više od 300 djece.

Načelnik Općine Marijanci Darko Dorkić, koji se na svečanosti obratio u ime načelnika Općina koje su potpisnice ovog Sporazuma, prvenstveno se zahvalio Gradskom vijeću Donjeg Miholjca, gradonačelniku Goranu Aladiću te ravnateljici vrtića Pinokio Jadranki Landup, smatrajući da je uz uštede koje se postižu ovakvim Sporazumom pri funkcioniranju vrtića, jednako važna i međusobna solidarnost svih sudionika koja je na ovom primjeru posebno došla do izražaja.

Svjesni smo da je Grad Donji Miholjac sa svojim vrtićem mogao kao i dosada funkcionirati i bez susjednih općina, a mi bismo u svojim općinama u tom slučaju bez Sporazuma imali puno veće troškove i poteškoće u funkcioniranju naših vrtića. Još smo zahvalniji što smo zajednički prepoznali da se ovakvim modelom i načinom funkcioniranja stvaraju još bolje pretpostavke za kvalitetnije življenje na prostoru cijele Miholjštine“, rekao je načelnik Dorkić.

U svom obraćanju, načelnik Općine Marijanci je podsjetio da su temelji i pretpostavke za potpisivanje ovog dokumenta bili postavljeni prije više godina, kada su jedinice lokalne samouprave oko Donjeg Miholjca odlučile da standard življenja na svojim prostorima trebaju podići na puno višu razinu, ali i da za to trebaju izgraditi odgovarajuću infrastrukturu. U sklopu toga, donijete su i Odluke o izgradnji novih Dječjih vrtića koji su podignuti velikim dijelom zahvaljujući sredstvima iz Fondova EU.

Samo u proteklih nekoliko godina u te projekte od kojih su neki završeni, a neki pri završetku, uloženo je oko 20 milijuna kuna kako bi danas uopće nazočili ovom događaju i raspravljali o funkcioniranju dječjih vrtića u jedinicama lokalne samouprave oko Donjeg Miholjca. Time smo stvorili preduvjete i priliku za stotinjak djece, koji to dosad nisu mogli, da pohađaju dječji vrtić u svojim općinama. Osiguravanjem tih i drugih preduvjeta u našim jedinicama lokalne samouprave, stvaramo i okruženje za naše mlade obitelji da ostanu živjeti na ovim prostorima,“ poručio je načelnik Dorkić naglašavajući kako je uz izgradnju vrtića u Marijancima vrijednog oko 6 milijuna kuna, kvaliteta življenja na području Općine Marijanci podignuta za još jednu stepenicu. Podsjetio je i kako suradnja s Dječjim vrtićem Pinokio za Općinu Marijanci nije novost, jer suradnja traje već gotovo 30 godina koliko na ovim prostorima egzistira područni vrtić s poludnevnim boravkom, a na području Općine djeluje i vrtić u Črnkovcima.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Pinokio Donji Miholjac Jadranka Landup, u prigodi potpisivanja Sporazuma je najavila kako će novim ustrojem Dječji vrtić dobiti dva stručna suradnika: pedagoga i zdravstvenog voditelja te tajnika, kako bi se ispoštovali propisani pedagoški standardi. Kako Dječji vrtić trenutačno ima ravnatelja i voditelja računovodstva, na taj način moći će se odrađivati svi potrebni poslovi vezani uz odgojno obrazovni rad, usavršavanje te praćenje kvalitete i postavljanje viših standarda rada. Ravnateljica je podsjetila i kako matični vrtić u Donjem Miholjcu ima 10-satni program. Područni vrtić u Marijancima koji je je dosada imao 5,5-satni program, od jeseni će također dobiti 10-satni program sa dvije skupine te jasličkom skupinom.

BOŽIĆNO – NOVOGODIŠNJA PRIREDBA VRTIĆA 2015. GODINE

 

Djeca područnih vrtića “Pinokio” iz Marijanaca i Črnkovaca u utorak 29. prosinca 2015. godine u Društvenom domu u Marijancima održali su prigodni zabavni program u povodu Božićnih i Novogodišnjih blagdana. Program je sadržao niz recitacija te plesnih i pjevnih točaka koje su sa djecom pripremile i uvježbale njihove tete iz vrtića na oduševljenje brojnih posjetitelja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROJEKT ADAPTACIJE ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA PINOKIO U MARIJANCIMA

05. listopada započeo je projekt kompletne adaptacije zgrade dječjeg vrtića “Pinokio” u Marijancima. Vrijednost ove investicije je 212.685,00 kuna a projektom je adaptirano i obnovljeno kompletno krovište zgrade, fasada, terasa, vanjska stolarija i sanitarni čvorovi. Ovaj projekt realiziran je uz veliku pomoć Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije koje je sufinanciralo projekt sa 90% sredstava dok je preostalih 10% vrijednosti projekta osigurano iz proračuna Općine Marijanci. Ovom investicijom stanovništvo sa područja naselja Marijanci, kao i okolnih naselja dobilo je  moderan i adekvatan objekat za prihvat i rad sa djecom ove dobi.

 


Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Arhiva članaka

Skip to content