Home » XIX. KUP VATROGASNE DJECE I MLADEŽI OPĆINE MARIJANCI

Prijedlozi i pitanja

Poštovani posjetitelji,
ukoliko imate kakvih prijedloga ili pitanja vezanih za Web stranice ili Općinu Marijanci bilo bi nam drago da ih podijelite s nama te Vas molimo da ih šaljete putem kontakt obrasca.

XIX. KUP VATROGASNE DJECE I MLADEŽI OPĆINE MARIJANCI

Potvrdili titulu najposjećenijeg Kupa djece i mladeži u Županiji!

Središte Marijanaca već po tradiciji prve nedjelje u rujnu (ove godine to je bilo 3.rujna) bilo je krcato vatrogasnim vozilima, djecom u uniformama i njihovim voditeljima koji su stigli na XIX. Kup vatrogasne djece i mladeži Općine Marijanci. Lijepa je to prigoda da se na jednom mjestu okupe djeca i vatrogasna mladež iz svih dijelova Slavonije i Baranje, razmijene iskustva, podruže se, pokažu što su naučili i koliko su napredovali od zadnjeg susreta te na natjecanjima potvrde zašto su upravo oni budućnost domaćeg vatrogastva.

Manifestaciju je tradicionalno otvorio načelnik Općine Marijanci Darko Dorkić, poželjevši sudionicima ugodan boravak u Marijancima, puno sreće na natjecanjima i sretan povratak kućama. Članovi više od 50 ekipa koliko ih je stiglo na natjecanje koje već gotovo puna dva desetljeća izvrsno organizira Dobrovoljno vatrogasno društvo Marijanci, a čiji je pokrovitelj Općina Marijanci, nisu krili zadovoljstvo što su ponovo u Marijancima gdje se tog dana okupilo gotovo 550 sudionika. Ta brojka najbolje govori da se upravo u Marijancima održava najposjećeniji Kup djece i mladeži ne samo u Osječko-baranjskoj županiji, nego i u ovom dijelu Slavonije i Baranje što je potvrdio i glavni zapovjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Zoran Pakšec, koji je stigao dati podršku vatrogasnom podmlatku.

“Neizmjerna mi je čast ponovo vidjeti na okupu čak 51 ekipu djece i mladeži koji su se danas okupili u Marijancima. Svi oni u svakom trenutku imaju ogromnu podršku Županijske vatrogasne zajednice, a ovdje u Marijancima sam se od početka svog mandata uvjerio da se puno radi s djecom i mladima što je naš prioritetni zadatak. Osim toga, neosporna je i velika podrška Općine Marijanci koja je pomogla u organizaciji i ovog događaja, pa stoga ne čudi što se ovdje okuplja tako veliki broj sudionika”, kazao je zapovjednik Pakšec.

Svečano postrojavanje ekipa krenulo je u 9 sati kada su se ispred rekonstruiranog vatrogasnog doma i vatrogasnih garaža poredale ekipe djece i mladeži iz Beničanaca, Beljevine, Črnkovaca, Beravaca, Viškovaca, Belišća Koške, Veliškovaca, Marijanaca, Jelisavca, Osijeka, Petrijevaca, Petlovca, Vukojevaca, Stipanovaca, Starih Perkovaca, Bizovca, Breznice Našičke, Bočkinaca, Feričanaca, Zoljana, Ladimirevaca, Kunišinaca, Petrijevaca, Dalja, Našica, Karanca, Antunovca, Donje Motičine, Popovca, Creta Bizovačkog i uslijedile su pripreme ekipa za discipline prilagođene njihovom uzrastu.

Kao i na ranijim kupovima za djecu od 6 do 12 godina bile su predviđene vježbe s brentačom i igre Vijci i matice, Stavi novčić u čašu, Bacanje loptica te Nabacivanje karika. Uzrast mladeži dobi do 16 godina natjecao se u vježbama s preprekama bez štafetne utrke.

Nakon završetka natjecanjima na kojima je sudila uhodana sudačka ekipa, najuspješniji natjecatelji Kupa su nagrađeni peharima i medaljama. Tako je u kategoriji muške djece uzrasta od 6 do 12 godina prvo mjesto osvojila ekipa Stipanovaca, drugo ekipa Starih Perkovaca, a treće ekipa Vukojevaca. U kategoriji ženske djece istog uzrasta najviše uspjeha imala je ekipa Beravaca, na drugom mjestu završila je ekipa Breznice Našičke, a na trećem ekipa Vukojevaca. U igrama se pak među muškim ekipama uzrasta od 6 do 12 godina najvještijom pokazala ekipa Jelisavca, druga je bila ekipa Vukojevaca, a treća ekipa Starih Perkovaca. Među djevojčicama je također dominirala ekipa Jelisavca, iza njih je bila ekipa Breznice Našičke, a bronca je pripala ekipi Beničanaca.

Na ukupnoj bodovnoj listi muške mladeži (12 do 16 godina) prvu poziciju je zauzela ekipa Vukojevaca, drugo Breznice Našičke, a treće Feričanaca. Kod ženske mladeži zlatne su bile djevojke iz Velike Kopanice, srebrne djevojke iz Ladimirevaca, a brončane djevojke iz Viškovaca.

Arhiva članaka

PORTAL OTVORENIH PODATAKA

Skip to content