Home » U MARIJANCIMA ODRŽANO XXV. KOLO NA ČIMENU

Prijedlozi i pitanja

Poštovani posjetitelji,
ukoliko imate kakvih prijedloga ili pitanja vezanih za Web stranice ili Općinu Marijanci bilo bi nam drago da ih podijelite s nama te Vas molimo da ih šaljete putem kontakt obrasca.

U MARIJANCIMA ODRŽANO XXV. KOLO NA ČIMENU

Pjesma, ples i dobra zabava na čimenu

Pod pokroviteljstvom Općine Marijanci i medijskim pokroviteljstvom Radija Donji Miholjac, u nedjelju 28.svibnja održano je XXV Kolo na čimenu – najveća folklorna manifestacija na području Općine Marijanci.

Nakon što je prošle godine ovu manifestaciju kiša prisilno preselila u novu školsku dvoranu, ugoda ovogodišnje posljednje nedjelje u svibnju omogućila je organizatorima da središte Marijanaca po 25.put ožive po uzoru na nekadašnja vremena u kojem se s toliko veselja, pjesme i plesa okupljalo u centru mjesta. A za to su se istinski potrudili organizatori iz KUD-a Slavonska vila Marijanci – Kunišinci. Oni su naime, kao i svaki put ljetnu pozornicu okitili cvijećem kako bi na njoj što bolje ugostili svoje ovogodišnje goste koji su u svečanom mimohodu prošli put od škole do Trga Svetog Pavla gdje je bio postavljen veliki šator. Na pozornici je dobrodošlicu gostima prvi poželio načelnik Općine Marijanci Darko Dorkić koji je prigodnim riječima i otvorio Smotru, a riječ je imao i predsjednik domaćeg KUD-a “Slavonska vila”, Darko Alšić.

Brojnim okupljenim posjetiteljima predstavljali su se redom Dječji vrtić Pinokio Marijanci, Osnovna škola Matija Gubec Magadenovac Područna škola Marijanci, KUD “Slavonska vila” Marijanci – Kunišinci, KUD Nikola Šubić Zrinski Petrijevci, KUD Šokadija Ladimirevci, KUD “Zeleni gaj” Gaj,KUD “Sveta Ana” Radikovci, KUD Đeram Viljevo, Zavičajni klub Zagoraca “Zagorec” Josipovac, te Zavičajni klub Ličana “Gacka” Bizovac.

Nakon zanimljivih nastupa KUD-ova, uslijedilo je tradicionalno formiranje i ples Šokačkog kola na Trgu Svetog Pavla, a potom i zajednička večera gostiju i sponzora te velika šokačka zabava pod šatorom uz nastup TS “Šokci”.

Sponzori ovogodišnjeg “Kola na čimenu” bili su Farma Salaš Marijanci, OPG Darko Dorkić, OPG Dragan Dukmenić, OPG Damir Gebaj, Slastičarna Safari, Frizerski salon Kraljica, Trgovina Geto, Užarstvo Geto, Vidam Trade i Poljoprivredni centar Veliškovci.

Arhiva članaka

PORTAL OTVORENIH PODATAKA

Skip to content