Home » POTPISAN UGOVOR IZMEĐU MINISTARSTVA RRIFEU I OPĆINE MARIJANCI

Prijedlozi i pitanja

Poštovani posjetitelji,
ukoliko imate kakvih prijedloga ili pitanja vezanih za Web stranice ili Općinu Marijanci bilo bi nam drago da ih podijelite s nama te Vas molimo da ih šaljete putem kontakt obrasca.

POTPISAN UGOVOR IZMEĐU MINISTARSTVA RRIFEU I OPĆINE MARIJANCI

Uskoro izgradnja spojne ceste u Kunišincima

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU zastupano po ministru regionalnog razvoja Šimi Erliću i Općina Marijanci zastupana po načelniku Darku Dorkiću, potpisali su u petak 21. srpnja Ugovor o financiranju novog projekta – Izgradnje spojne ceste u Kunišincima.

Riječ je o dionici od ulice Braće Radića i Svetog Marka u Kunišincima do Županijske ceste 4048 duljine 1009 metara koja će se graditi s ciljem bolje prometne povezanosti naselja Kunišinci i reciklažnog dvorišta s prometnicom višeg reda, te rasterećenja prometa kroz središte Marijanaca. Naime, ukoliko bi iz određenog razloga došlo do obustave prometovanja kroz centar Marijanaca, ova će prometnica poslužiti kao alternativni pravac kretanja. Na lokaciji buduće prometnice na kojoj se i sada odvija promet, trenutačno je poljski put mjestimično nasipan s kamenim materijalom nedovoljne širine i dubine materijala zbog čega je potrebno pristupiti izgradnji kvalitetnijeg prometnog rješenja.

Prema izrađenom glavnom projektu čiji je autor tvrtka Valenčak d.o.o. iz Našica, nova građevina obuhvatit će izgradnju spojne ceste utvrđene položenim rubnjacima i bankinom, te na pojedinim dijelovima potrebnu oborinsku odvodnju u pogledu cestovnih kanala. Ovim tehničkim rješenjem predviđena je potpuna izgradnja prometnice koja obuhvaća raskopavanje eventualno postojećeg makadama nedovoljne debljine sloja, iskop i izradu posteljice, izradu kolničke konstrukcije s modernim asfaltnim zastorom, rješenje oborinske odvodnje horizontalnim i vertikalnim padovima u postojeće i nove kanale oborinske odvodnje.

Predračunski troškovi projekta izgradnje ceste u Kunišincima bili su procijenjeni na 3.654.375,00 kuna (485.018,91 eura), a zahvaljujući potpisanom Ugovoru s Ministarstvom RRIFEU, iz državnog proračuna za njega će se osigurati iznos do 265.000 eura. Preostali iznos izfinancirat će se iz Proračuna Općine Marijanci. Konačna vrijednost projekta utvrdit će se u revidiranom proračunu projekta nakon što Općina provede postupak javne nabave.

Premda se ugovorom predviđa da se projekt završi do konca 2025.godine, iz Općine Marijanci poručuju da će se cesta u Kunišincima izgraditi već 2024.godine.

Arhiva članaka

PORTAL OTVORENIH PODATAKA

Skip to content