Home » 16.SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA MARIJANCI

Prijedlozi i pitanja

Poštovani posjetitelji,
ukoliko imate kakvih prijedloga ili pitanja vezanih za Web stranice ili Općinu Marijanci bilo bi nam drago da ih podijelite s nama te Vas molimo da ih šaljete putem kontakt obrasca.

16.SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA MARIJANCI

Javna priznanja Branku Plužariću, NK Mladost Črnkovci i Tersi

Branku Plužariću dodijelit će se nagrada za životno djelo, a Nogometnom klubu Mladost Črnkovci i tvrtki Tersa d.o.o. Črnkovci nagrada Općine Marijanci na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u povodu 8.rujna, Dana Općine Marijanci, odlučilo je većinom glasova Općinsko vijeće Marijanci na svojoj 16.sjednici održanoj 30.kolovoza u uredu Civilne zaštite Općine Marijanci.

Najviše općinsko javno priznanje Branko Plužarić dobit će za dugogodišnji rad i unapređenje sporta na području Općine Marijanci, NK Mladost Črnkovci za postignuća i doprinos razvoju sporta na području Općine Marijanci, a tvrtka Tersa d.o.o. Črnkovci za doprinos razvoju gospodarstva. Sva tri predložena laureata usvojena su na osnovu prijedloga Odbora za javna priznanja.

Osim ove Odluke, sa 6 glasova za i 2 protiv usvojena je Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o zaduživanju koju se na osnovu sugestija pravne službe PBZ moralo nadopuniti i precizirati informacijom da je riječ o 600.000 eura iz sredstava HABOR-a. Odlukom o davanju prethodne suglasnosti za opće uvjete obavljanja dimnjačarskih poslova, ova se djelatnost i u buduće povjerava STR Tiborjanci.

Vijećnik Alen Babić pod točkom vijećničkih pitanja zanimao se kada će se obnavljati cesta Črnkovci-Bočkinci koja je u sve lošijem stanju i za koju je načelnik Darko Dorkić pojasnio da je i osobno urgirao u tvrtki Hidrobel, te o cijeni koncerta Miroslava Škore u Črnkovcima za kojeg je načelnik kazao da košta 7.000 eura plus PDV. Ista sredstva osigurana su u općinskom proračunu, a organizacijsku palicu na ovom velikom događaju preuzet će NK Mladost Črnkovci kojima će pripasti i zarada od koncerta. Vijećniku Josipu Dukmeniću načelnik je odgovorio i da je u tijeku čišćenje zaraslih poljoprivrednih površina i puteva na određenim česticama kako bi ih se dovelo u njihovu prvobitnu namjenu i pretvorilo u pašnjačke površine.

Pod istom točkom dnevnog reda načelnik Dorkić je izvijestio 8 nazočnih vijećnika o provedenom e-savjetovanju s tvrtkom Eko-flor plus koja je zatražila povećanje cijene odvoza komunalnog otpada. Oni naime, žele zadržati postojeći fiksni dio cijene koji je iznosio 54 kune, no varijabilni dio s postojećih 5 kuna sada žele povećati na čak 5,34 eura na što je načelnik Dorkić uložio primjedbu i najavio da u Općini Marijanci to neće prihvatiti, jer je riječ o povećanju od gotovo 700 posto. Kako su uz Općinu Marijanci nezadovoljne i druge susjedne općine koje koriste usluge Eko-flora plus poput Magadenovca, Podravske Moslavine, Koške i Viljeva, već je počelo iznalaženje mogućeg drugog rješenja i pregovori oko traženja novog koncesionara u Donjem Miholjcu ili Valpovu koje bi bilo prihvatljivije.

Bilo je riječi i o najavi spajanja poduzeća za vodne usluge koje bi se trebalo realizirati do konca godine. Temeljem sada poznatih činjenica, trenutačna 143 vodna poduzeća u Hrvatskoj trebala bi se svesti na svega njih 46 s ciljem povećanja pružanja kvalitete vodnih usluga i ujednačavanja cijena. Općina Marijanci tako će biti dio uslužnog područja 8 i pripaja se Vodovodu Osijek kao i i najveći dio Osječko-baranjske županije. Iako je još uvijek nepoznanica kako će se taj postupak odraziti na planirani projekt izgradnje kanalizacijske mreže u Čamagajevcima i Bočkincima, načelnik je izrazio nadu da će se svi ugovoreni projekti u dogledno vrijeme realizirati bez većih poteškoća.

Kako se 8. rujna na blagdan Male Gospe tradicionalno slavi Dan Općine Marijanci, načelnik Darko Dorkić uputio je poziv svim mještanima i vijećnicima da tim povodom u petak 8. rujna sudjeluju na svetoj misi u 10,30 sati u župnoj crkvi u Marijancima, nakon čega će se u 11,15 sati održati polaganje vijenaca u spomen na sve poginule branitelje i mještane Općine Marijanci, a u 12 sati uslijedit će svečana sjednica Općinskog vijeća s dodjelom javnih priznanja

Arhiva članaka

PORTAL OTVORENIH PODATAKA

Skip to content